Mercedes Benz trækker sig i lastbil udbuddet

Mercedes Benz. Zetros. Foto: C. Sundsdal - Krigeren.dk

Mercedes Benz har trukket sig i konkurrencen om at levere nye lastvogne til Forsvaret.

– Det ærgrer os, at vi må trække os. Vi følte vi stod godt i konkurrencen, og syntes det gik godt. Men efter at vi meget nøje har gransket det reviderede udbudsmateriale, der blev udsendt i starten af juli, er der desværre nogle punkter som gør, at vi ikke føler os i stand til at aflevere BAFO (Best and final offer), bekræfter Mercedes Benz Danmark over for krigeren.dk i dag.

Mercedes Benz der kan ikke fortælle præcis hvilke ting, der gjorde udslaget for at trække sig fortæller, at de har stor ros til Forsvaret for deres grundige og professionelle arbejde i forbindelse med udbuddet.

LÆS OGSÅ : Forsvaret er færdige med test af de nye lastvogne

Således er der nu tre producenter/ kandidater tilbage i konkurrencen om at levere Forsvarets nye lastvogne.

  • Scania Danmark A/S (Sverige)
  • Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH (Tyskland)
  • Iveco Magirus AG (Italien)

I det oprindelige udbudsmateriale for lastvogne står der at Forsvaret skal indgå en rammeaftale på køb af op til 900 lastbiler og serviceydelser til en estimeret værdi af op til 1.5 milliarder kroner.

Til september skal lastbil producenterne aflevere deres endelige tilbud (BAFO), og i november forventes vinderen at blive valgt. Den endelige kontrakt forventes underskrevet i december.

Lastbilerne indkøbes på en 7-årig rammekontrakt, med en aktør/ producent.

Sådan ser lastvogns kandidaterne ud

 

Herunder kan du høre hele interviewet omkring lastvogn-udbudsprocessen med chefen for landkapacitet ved FMI, oberst Anders Mærkedahl.

LÆS OGSÅ :

Forsvaret er færdige med test af de nye lastvogne

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Er i i tvivl? Da man anbragte Forsvars Kommandoen i Ministeriet tog de satans DJØFFER sgu over, kort tid efter forlangte de at hele personellet skiftede til civil heldigvis sage samtlige NEJ , de fortsætter deres nedbrydende påvirkninger. Vi har her at gøre med et absolut destruktivt led på alle niveauer, fedter rundt med deres små regneark med et til følge at få flere ansat af de lands skadelige svin.