Leopard 2 producenten og franske Nexter vil fusionere

Foto: Bundeswehr

Krauss-Maffei Wegmann, der blandt andet producerer Leopard 2 kampvognen, har planer om at fusionere med deres franske rival Nexter Systems.

De to producenter har udtalt, at deres produkter visse steder overlapper hinanden, og at sammenlægningen vil have en betydelig virkning i de store internationale konkurrerer om våbenhandel, samt bevare arbejdspladser og knowhow i Europa, står der i denne pressemeddelse

Krauss-Maffei blev startet af togfabrikanten Joseph Anton von Maffei tilbage i 1838. I 1931 overtog Krauss & Co fabrikken, og det blev til Krauss-Maffei AG. I 1930’erne udviklede firmaet sine første militære produkter, og i 1963 startede man serieproduktion af LEOPARD 1.

LÆS OGSÅ : Fire firmaer er udvalgt til hærens kommende artillerisystem

Nexter er ejet af den franske stat gennem Giat Industries (Groupement des Industries de l’Armée de Terre). De producerer militære køretøjer, herunder bla. Leclerc kampvognen, ammunition, PMV’er, artillerisystemer mv. Nexter har pt. kandidater med i to danske udbud. PMV’er og artillerisystemer.

leo2-leclerc

Moderselskaberne vil eje hver 50 procent af et holdingselskab med en omsætning på næsten 2 milliarder euro, og mere end 6.000 medarbejdere. Selskaberne der netop har underskrevet en aftale i Paris, planlægger at fusionen allerede vil tage påbegynde i begyndelsen af 2015, såfremt de får en myndighedsgodkendelse.

– En fusion giver mening, fordi det vil bidrage til at bevare mulighederne i europæisk forsvarsindustri, lyder det fra det tyske finansministerium. Landet kan dog bremse aftalen, hvis man vurderer at sikkerhedsinteresser ville blive bragt i fare, siger ministeriet.

LÆS OGSÅ : Leopard 2 kolonne på autobahn (videoklip)

På listen over verdens største eksportører af våben sidste år, lå Frankrig på fjerde pladsen og Tyskland på femte pladsen.

Krauss-Maffei vandt en kontrakt på 2580 millioner dollars fra Qatar i april, for at modernisere landets kampvogne og selvkørende haubitser, mens Saudi-Arabien iøjeblikket overvejer køb af Leopard 2 kampvogne.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Så franskmændene er blevet klogere og har nu erkendt at tyskerne laver bedre materiel? Deres tidligere samarbejde gik jo godt og grundigt i vasken, men til tyskernes fordel. Elsker Leopard kampvognene og at tænke sig prototypen til Leo 1 allerede kom på banen i 1962 tror jeg det var. Det siger lidt om holdbarhed, enovation og bare god grundig tysk Engineering. Fantastiske kampvogne.