Kulturministeren: Fregatten Jylland må klare sig selv

Fregatten Jylland
Fregatten Jylland
Fregatten Jylland der i dag er indrettet som museumsskib, ligger i Ebeltoft. Skibet er et stykke dansk (krigs)historie, som deltog under 2. Slesvigske Krig i Slaget ved Helgoland den 9. maj 1864. I kamp mod dele af den østrigske og den preussiske flåde lykkedes det danskerne at sende modstanderne på flugt.

Kulturminister Uffe Elbæk (R) mener ikke, at skibet skal beholde sin årlige bevilling på fire mio. kr om året. De manglende bevillinger betyder, at det bliver vanskeligt at vedligeholde det store træskib, som faktisk også har status som verdens længeste træskib (71 meter).
Direktøren for fregatten Jylland, Benno Blæsild, mener, at der står meget på spil.
– “Det vil være en del af den danske kulturarv, der går tabt”… siger han til DR P4 nyhederne.

“Det burde ikke have kommet bag på bestyrelsen, at Fregatten Jylland ville miste sin særlige bevilling på fire mio. kr. i år.”
Sådan sagde kulturminister Uffe Elbæk (R) på et åbent samråd fredag, hvor det mere end 150 år gamle stykke nationalhistories fremtid diskuteret.

Slaget om fregat-tilskuddet bliver sandsynligvis afgjort inden for de næste 3 uger, når finansloven falder på plads.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Det er lige så tåbelig, som da Margrethe Vestager ville sælge Kaj Munks præstegård til den højstbydende. Fra dette gøgeungeparti kan man vente sig alt.

 2. Kulturministeren sagde i fredags “Det burde ikke have kommet bag på bestyrelsen, at Fregatten Jylland ville miste sin særlige bevilling på fire mio. kr. i år.”
  Ja, det er en særlig bevilling… men det ændre jo ikke de konsekvenser det får for Fregatten Jylland, hvis de mister den.

 3. Ja balletten, operaen og det kongelige teater kan få masser af penge, på trods af de højst sandsynligt (hæng mig ikke op på det) har færre besøgende tilsammen end Fregatten Jylland har.
  Det er utroligt at dansk historie, skal gå til spilde, fordi at vores dejlige regering mener at Danmark kun går til Storkøbenhavns bygrænse. Alt der ligger uden for denne er åbenbart ikke værd at beskæftige sig med.
  Efter min mening bør teatre, operaer og balletter og andre institutioner som bare er fortidens biograffer, kunne klare sig selv, ligesom en biograf gør det, mens museer der bevarer dansk historie og kultur, både på lokal og landsplan, burde have penge nok til at kunne bevare, bearbejde og videregive kultur til nuværende og kommende generationer

 4. Måske den coke sniffende shitstabber skulle droppe sin politiske karierre. Han lukkede “huset” i Århus og nu vil han ødelægge “Jylland”. Det vil ikke undre at de kultur ting han har givet penge til har haft et par baner på bordet.

 5. Havde Fregatten Jylland ligget i København, havde der ikke været nogen tvivl om, at den skulle bevares. Manden har ikke en skid begreb om, hvad der foregår i den virkelig verden!

 6. Den mand bør smides ud. Den eneste kultur der passer i hans snævertsynede verden, er den der vises i København. Det er sørgeligt at de radikale ikke vil vedstå vores historie.

 7. Der var da snak om, at hun skulle flyttes til KBH for a kunne få flere turister, eller er den ide helt droppet, man smadrer da ikke bare vores kulturarv med fuldt overlæg, eller gør man?:(