Krigsfilm, TV og streaming-serier i 2017

Vi har ikke i sinde at bryde den årlige tradition, så derfor har vi smidt vores øjne i retning af hvad der kommer af krigsfilm her i det nye år.

Denne gang har vi også kigget TV programmer og serier fra streamingtjenester.

Som det har været de tidligere år, så er det ikke sikkert at alle film vi lister op, som rent faktisk bliver vist i danske biografer. Men ofte har man kunne købe dem, enten på fysisk medie eller via digitale tjenester.

Mangler vi en film, et TV program eller streaming serie, så smid endelig en kommentar herunder.

Dunkirk

PREMIERE: 19.07.2017
‘Dunkirk’ er nok en af de største krigsfilm der pt. er annonceret for release i 2017. Filmen handler om evakueringen af Dunkirk under Anden Verdenskrig, hvor allierede soldater fra Belgien, England, Canada og Frankrig er omringet af den tyske hær.

Filmen er instrueret af Christopher Nolan der har stået bag storfilm som Interstellar, Memento, Inception og The Dark Knight. På rollelisten ses bl.a. Tom Hardy og Kenneth Branagh.

War Machine (Streaming – Netflix)

War Machine er en provokerende satirisk komedie af David Michôd (Animal Kingdom, The Rover) med den verdensberømte skuespiller Brad Pitt (The Curious Case of Benjamin Button, World War Z, Moneyball) i hovedrollen som general Stanley McChrystal, der skal kommandere de internationale og amerikanske tropper gennem krigen i Afghanistan.

Serien baseret på den amerikanske journalist Michael Hastings ‘non-fiction bog “The Operator”.

Det amerikanske medie Deadline vurderer, at War Machine har kostet Netflix over $30 millioner, hvilket samtidig symboliserer streamingtjenestens første film-køb med en verdenskendt og global skuespiller.

Netflix annoncerede i 2015 ‘War Machine’, og har iflg amerikanske medier meddelt at serien udkommer i 2017, men der er endnu ikke oplyst den endelige start dato.

Mine

Kongens valg

‘Kongens valg’ handler om tre dramatiske dage i april 1940, hvor den norske konge får et ultimatum af den tyske militærmagt: Overgiv dig eller dø.

https://www.youtube.com/watch?v=ZkxTs4ff_DQ

The Wall

Hacksaw Ridge

Darkest Hour

Filmen ’Darkest Hour’ er et historisk drama om Storbritanniens premierminister Winston Churchill, som vil lede et angreb mod Hitlers hær i de første år af Anden Verdenskrig.

Premiere: November 2017

SIX (Streaming – HBO Nordic)

Six er den anden originale dramaserie fra History Channel efter Vikings og følger Navy SEAL Team Six på mission i Afghanistan, ‌2014. Missionen går ud på at eliminere en Taleban-leder, men da teamet pludselig finder ud af, at der er en amerikansk statsborger, der samarbejder med terroristerne, ændrer missionen karakter.

Korpset (TV2)

Korpset er en tv-programserie, som følger 30 danskere i forsøget på at gennemføre en række udfordringer og øvelser, som alle er baseret på optagelsesprøven til Jægerkorpset. Serien er lavet ud fra samme britiske koncept, som hedder ‘Who Dares Wins’ (SAS)
Tidligere jægersoldat Thomas Rathsack er chefinstruktør i programserien og får assistance af tre tidligere jægersoldater. Deltagerne kommer igennem timelange marcher med tung oppakning, udspring fra vilde højder og bagholdsangreb, der kan få selv de mest hardcore mænd til at stivne af skræk, står der i omtalen af programmerne.

Who dares wins (TV2)

TV2 har oplyst til krigeren.dk, at man vil vise den originale engelske tv-serie/ koncept som ‘Korpset’ er baseret på. Serien hedder ‘Who Dares Wins’, og tager udgangspunkt i britiske SAS soldater, der river almindelige civilister igennem et såkaldt aspirant forløb.

 

Mangler vi en film, et TV program eller streaming serie, så smid en kommentar herunder.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *