Krigsfilm der kommer i 2016

Forfatteren til the Operators

Som i de foregående år har vi sat os for, at finde ud af hvilke krigsfilm der er i vente for det nye år. Og lad os bare sige det som det er: Krigsfilm bliver ikke den dominerende genre i biograferne for 2016. Men vi har dog fundet et par stykker, heriblandt en enkelt dansk film om Tordenskjold.
Har du fundet film som vores vores film-efterretningstjeneste ikke har opsporet, så skriv gerne en kommentar eller send os en mail. Så kan vi evt. tilføje til denne liste.

13 Hours: The Secret Soldiers Of Benghazi

Forventet dansk premiere:  2. april 2016

Filmen ’13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi’ er baseret på en virkelig hændelse. Den handler om en Protection Team enhed på seks mand, som i 13 timer kæmpede for at forsvare et diplomatisk område i Benghazi, efter et angreb fra islamistiske terrorister.
Angrebet skete d. 11. september 2012 på 11-årsdagen for angrebene på World Trade Center.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi – “The Men Who Lived It”

DISORDER

Forventet dansk premiere:  12. maj 2016

Thrilleren ‘Disorder’ handler om ex-soldaten Vincent, der har fået konstateret PTSD efter en udsendelse til Afghanistan. Han får et job som sikkerhedsvagt, og hans opgave bliver at passe på konen til en velhavende libanesisk forretningsmand.

 Veteranen Vincent kæmper en personlig kamp med sin PTSD. På trods af dette synes han at opfatte en ekstern trussel mod den ejendom som han skal beskytte.

TORDENSKJOLD & KOLD

Forventet dansk premiere : 28. januar 2016

1720. Krigen er slut og den dansk-norske flådes sejrende helt, viceadmiral Tordenskiold, aner pludselig ikke hvad han skal stille op med sit liv. Kammertjeneren Kold mener, at tiden er kommet til at slå sig ned og indgå ægteskab og at hans herre skal tage på en frierfærd for at møde den stenrige frøken Norris. Turen gennem Danmark og ind i de nordtyske riger udvikler sig til et balstyrisk roadtrip i totalt frigear. Overalt dåner kvinderne ved synet af tidens største og særdeles virile stjerne. Men langsomt trækker mørke skyer op og i Hannover forsøger tidligere og tilsyneladende hævngerrige svenske arvefjender at manipulere den stadigt mere paranoide Tordenskiold ud i en duel.

Whiskey Tango Foxtrot (WTF)

Premiere i USA : 4. marts 2016 – Dansk premiere : ukendt/ uvist

Baseret på bogen “The Taliban Shuffle: Strange Days In Afghanistan And Pakistan” by Kim Barker. Bogen er baseret på virkelige hændelser.
Filmen er en “comedy war film”, som handler om en amerikansk krigskorrespondent som dækker Operation Enduring Freedom i Afghanistan and Pakistan. Under hendes ophold begynder hun at udvikle et forhold til en journalist fra Skotland.

JARHEAD 3: The Seige

Premiere: Forventes ikke at komme i de danske biografer. Men kommer på DVD, iTunes og andre lign streamingtjenester mv i 2016.

War Machine

Premiere : I løbet af 2016 på Netflix

Streamingtjenesten Netflix har netop gjort et af deres største enkeltstående køb nogensinde med erhvervelsen af rettighederne til krigsfilmen War Machine med Brad Pitt i hovedrollen. Filmen får premiere i 2016. Det skriver Netflix i en pressemeddelelse.
War Machine er en provokerende satirisk komedie af David Michôd med Brad Pitt i hovedrollen som general Stanley McChrystal, der skal lede de internationale og amerikanske styrker gennem den umulige krig i Afghanistan.
Filmen er inspireret af bestselleren The Operators: The Wild and Terrifying Inside Story of America’s War in Afghanistan af Michael Hastings, og produceres af Netflix, Brad Pitt og Ian Bryce (World War Z, Saving Private Ryan).

Forfatteren til the Operators
Forfatteren til the Operators

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *