Ny TV-serie om specialenheden SSR

(Se ‘Aspiranterne’ traileren nederst)

Screenshot TV2 (Tryk for stort billede)

Krigeren.dk-projekt bliver til 9 programmer på TV2
I september 2010 fik Krigeren.dk en unik og eksklusiv adgang til Hjemmeværnets Særlig Støtte- og Rekognosceringkompagni SSR, hvor vi ville vise hele optagelsesforløbet til SSR på krigeren.dk – og vise en side af hjemmeværnet, som ikke mange kender til. Nogle af vores trofaste læsere vil måske huske vores video-teaser om SSR, den lagde vi online december 2010. (se nederst) Efter at vi havde filmet et helt optagelsesforløb og så småt var gået i gang med klipningen, blev vi kontaktet af Niels Brinch fra TV2, der havde set video-teaseren, og hørt om vores projekt. Da TV2 havde set alle optagelserne igennem mente man, at der var nok til 3-4 programmer – men indholdsmæssigt var der grundlag for meget mere. Derfor blev beslutningen truffet; at TV2 med ti fotografer skulle filme hele forløbet om, helt fra bunden igen, og det er så blevet til i alt ni programmer på TV2.
“Det har været noget af en forvandling af projektet, da TV2 tog over – på den gode måde,” fortæller Christian Sundsdal, der er manden bag krigeren.dk. Han har været konsulent under hele optagelsesforløbet af ’Aspiranterne’. ”Indholdsmæssigt havde vores projekt en mere nichénørdet , militærfaglig, Rød Zone – agtig tilgang, hvor TV2 med Nils Bomann i spidsen har formået at komme helt tæt på personerne bag uniformen. Dette vel at mærke uden at det er gået ud over militærfaglige indhold.”

“Da jeg først så krigeren.dks video optagelser igennem, var jeg ikke i tvivl om, at her var materiale til nogle rigtig gode TV 2-programmer om nogle mænd af en helt særlig støbning. Det gav mig og hele holdet på TV 2 en indsigt, det er næsten umuligt at researche sig frem til“ siger TV2’s tilrettelægger på ‘Aspiranterne’ Nils Bomann.

SSR Logo

Da Christian Sundsdal arbejdede på det oprindelige projekt, var han ene mand om at planlægge, koordinere, filme og redigere. ”Det var noget af en omvæltning, da TV2 overtog,” fortæller han. ”Der blev under de forberedende redaktionsmøder stillet spørgsmål som : skal vi bruge helikopter under optagelserne? – til : bruger du mælk i kaffen når vi er ude på optagelserne?. Det var ret crazy, at være en del af! Og så har det generelt været super spændende at indgå i et team med så dygtige journalister og fotografer.”

LÆS OGSÅ :  Ny DR reportageserie om Hjemmeværnet

Formålet med programmet var mere end ’bare’ godt tv. For Sundsdal var det et ønske om at vise, hvad hjemmeværnet også er: ”Mit mål fra starten har været at vise, at hjemmeværnet ikke kun er dem, som står iført trafikveste til cykelløb..” siger han. ”Det mål synes jeg bestemt er opfyldt med disse ti TV2-programmer. SSR består af personer der har et meget højt fagligt niveau… en ydmyg enhed der ikke forsøger at udgive sig for noget de ikke er – tværtimod, og jeg tror at folk vil få en‘Aha-oplevelse!’, når de ser det som aspiranterne går igennem, i ønsket om at blive en del af enheden.”

Screenshot TV2 (Tryk for stort billede)

Når reportageserien ‘Aspiranterne’ får premiere den 24. september kl. 22:30 på TV2, får du et unikt indblik i det optagelsesforløb, som SSR (Hjemmeværnets Særlig Støtte- og Rekognosceringkompagni) aspiranterne gennemgår. Hvad driver 45 helt almindelige mænd, med helt almindelige job til at bruge så meget tid og så mange kræfter på at forsøge at gennemføre det hårde optagelsesforløb.

LÆS OGSÅ :  Ny DR reportageserie om Hjemmeværnet

LÆS OGSÅ : Snigpremiere på ‘Aspiranterne’

Soldaterne i SSR arbejder som støtte for blandt andet Frømandskorpset, Jægerkorpset og hæren – også på missioner i udlandet.

Optagelsesprøven til SSR er spredt ud over flere måneder, og her bliver mændene testet både fysisk og psykisk. Under dette forløb skal de blandt andet gennemføre det, der kaldes syv-døgneren: Syv døgn med ganske lidt søvn og fysisk prøvelser. De kæmper med smerten, med tiden og deres egne grænser. Og der er smerte. Efter en 20 km march med 20 kg oppakning er de flestes fødder sået til med vabler. Men det er kun begyndelsen, for efter få timers hvile venter endnu en 20 km march… med 20 kg oppakning. Optagelsesprøven er en af de hårdeste, civile kan blive udsat for i Danmark. Og instruktørerne har ét mål med optagelsesprøven: at fjerne de svageste og presse de dygtigste, så kun de stærkeste aspiranter står tilbage.

  

  
T
ryk for at forstørre!

 

Følg optagelsesprøven på TV2, og se, hvor mange af de 45 tændte aspiranter, der må slukke for lyset og melde fra, og hvor mange, der består.

Serien har premiere mandag 24. september kl. 22.30 på TV2. Genudsendelse af programmerne sker efterfølgende søndage kl. 20:00.

Her krigeren.dk video-teaseren, som var med til at sætte gang i det hele

Serien Aspiranterne har en facebook-side, som du finder her
[divider]Tilmeld vores nyhedsbrev[/divider] [wysija_form id="4"] [divider]---[/divider]

 

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Vil bare sige, at lige fra starten har det været en fornøjelse at arbejde sammen med først Christian Sundsdahl, som med sit enorme engagement, indsigt og viden skabte det grundlag there gjorde, at there var muligt for TV 2 at bygge videre. Og siden Hjemmeværnet og alle folkene I SSR.
    Selvom jeg desværre kun var med I den spæde begyndelse med dårlig kaffe I HJV kommandoen :-) så er jeg dybt misundelig over mine kolleger fra TV 2, der har fået lov at være med. Har kun hørt positive meldinger – og efter at have set nogle af programmerne må jeg bare sige: de er lige som vi har ønsket dem. Dejlig at se alle de engagerede mennesker både I HJV og fra vores side – mod nye sejre.
    Og jeg må sige – efter at have besøgt over 20 special operations enheder i hele verden og lavet et program om JGK – så er SSR folkene bare klar – de stikker ikke op for bollemælk (ja nu er jeg jo 55 så det sagde man altså i min ungdom :-)

    Og hvis nogen kommer igennem optagelsesforløbet….så tillykke med det :-)
    hilsen Niels