Kony2012 – en viral video der skal stoppe krigsforbryder

“De næste 27 minutter er et eksperiment,”… “Men for at det skal virke, skal du være opmærksom!”

Joseph Kony - Foto: Wikipedia

Således starter Kony2012, der er navnet på en viral dokumentarfilm som er sat i kredsløb i de sociale netværkstjenester. Formålet er at stoppe krigsforbryderen Joseph Kony, leder af “Lord’s Resistance Army” (LRA) i Uganda. Kony er berygtet for at kidnappe børn og gøre dem til børnesoldater, han får børnene til at skyde deres egne forældre så de ikke kan gøre oprør, bruger pigerne som sex slaver… og andre grusomheder. Over 30.000 børn har indtil nu, måtte lide under den skæbne.

Den visuelt sofistikerede dokumentarfilm og virale kampagne fortæller historien om LRA’s brutale historie i Uganda – mest gennem øjnene på Jacob, som er et flygtningbarn, hvis bror blev dræbt af LRA. På et tidspunkt i dokumentaren, siger drengen Jacob at han ville foretrække at dø end at leve i verden Kony, har lavet. Det gør indtryk, og er hele grunden til at denne kampagne nu for alvor er sat i værk.

Græsrodsbevægelsen ‘Invisible Children‘ har været ca 8 år om at nå dertil hvor de er i dag, med deres projekt der nu støttes af præsident Barak Obama. Han har lyttet, og har sendt 100 militære rådgivere til Uganda for at hjælpe Uganda’s hær i jagten på Kony.
Men hvis ikke folket opretholder presset på de amerikanske politikere, så frygter man at de 100 amerikanske soldater trækkes hjem.

Derfor har ‘Invisible Children’ nu sat sig et mål, der hedder inden december 2012 skal der være sat en stopper for Kony og hans hær, og det skal bla. gøres via facebook og andre sociale medier.

Den 21. april 2012 vil hele verden vågne op til byer, der er fyldt med plakater, klistermærker, banners osv, opfordres der til i filmen. Du kan læse om det danske initiativ her

Ikke alle mener, at er en ubetinget god sag.
Imens Kony 2012 bliver kaldt “en af de mest udbredte og succesfulde menneskerettigheds baseret virale kampagner i nyere tid,” så argumenterer skribenten Mark Kersten for at dokumentarfilmen er “vildedende, forenklet og forkert.”
Det er svært at respektere en dokumentarfilm om det nordlige Uganda, hvor en fem-årig hvid dreng har en mere fremtrædende plads end et offer eller overlevende fra det nordlige Uganda “, skriver Mark Kersten.

En anden online kritiker skriver blandet andet, at Invisible Children’s måde at bruge penge-donationerne, på mange måder virker som en ren pengemaskine.  De kalder sig for en non-profit organisation, og sidste år brugte over 8 milioner dollars, kun 32% af dem blev brugt i kampen mod Kony.

6 kommentarer

Skriv et svar
 1. Det her er bare endnu en omgang propaganda fra USA, skabt til at udbygge AFRICOM, http://www.africom.mil/, der er USA-imperiets officielle organisatoriske platform for militære og andre typer af operation på det i forvejen forpinte afrikanske kontinent.

  At vores egne medier hopper med på propagandatoget, betyder en af to ting;

  1.: ledende kræfter i vores medier er af for mig, ukendte årsager, med på at starte nye krige i Afrika.

  2. ledende og ikke-ledende kræfter i vores medier er dybt naive.

  Kommentar:

  Kan i huske da Bin Laden blev dræbt?, Da de påstod at de dræbte ham. Der gik ikke lang tid før verden skulle havde leveret en ny modstander, som så blev Gadaffi, der ellers samarbejdede med USA, eftersom han vidste at vinden var ved at blæse imod ham, hvilket den så også til sidst gjorde.

  Så blev Gadaffi dræbt. Derefter var det så Syriens præsident, en anden diktator, som USA ikke har haft held til at skabe opbakning omkring at gå i krig imod.

  Ergo vender USA sig nu mod Afrika, hvor denne Kony, er den nye fjende nummer 1. Kony bliver fra nu af brugt som påskud for at foretage militær intervention i mange forskellige dele af Afrika, indtil USAs ledelse stiller sig tilfreds med at havde raget nok af kontinentets ressourcer til sig.

  • Han er pt. nr. et på listen og når han er fjernet kommer der en ny “fjende” / modstander.

   Jeg syntes også det er meget hollywood agtigt med den video, og man bør have et “filter” på når man ser den. Man kan have sin tvivl om Invisible Children’s oprigtighed i forhold til historien. Mange scener i filmen ser opsatte ud (dem fra usa hvor de står og vifter med banners osv)

   På den anden side mener jeg også, at man skal passe på med for mange konspirationsteorier.

   Man vælger SELV hvilke medier man ønsker at få sin viden igennem, ligeledes mener jeg at man bør opsøge medier man normalt ikke ville læse. Jo flere syns-indgangsvinkler man indtager, des mere nuanceret bliver ens syn på tingene.

 2. I disse tider skal man være varsom med hvilke medier man ser og har tillid til, men i denne sag, der har jeg nu valgt at havde tillid til Alex Jones.

  Se her:

  Secrets KONY 2012 Is Desperate to Hide

  http://www.youtube.com/watch?v=oNzzf76FV_c&list=UUvsye7V9psc-APX6wV1twLg&feature=plcp

  Og læs resolutionen fra kongressen her:

  http://royce.house.gov/UploadedFiles/McGovern_Royce_Res_Spotlights_Kony_and_LRA_3.13.12.pdf

  Uden nogen form for tvivl, standard imperialisme/kolonialisme, med Hollywood berømtheder og infantile videoer som indpakning.

 3. Man skal efterhånden være påpasselig med hvilke medier man har tillid til, og hvilke medier man ser, men i denne sag har jeg tillid til Alex Jones.

  Secrets KONY 2012 Is Desperate to Hide

  http://www.youtube.com/watch?v=oNzzf76FV_c&list=UUvsye7V9psc-APX6wV1twLg&feature=plcp

  Og jeg har tillid til U.S. Representative Ed Royce, der som medlem af kongressen har lagt Kony resolutionen op på sin hjemmeside. Alex Jones referer vist nok også til den.

  http://royce.house.gov/UploadedFiles/McGovern_Royce_Res_Spotlights_Kony_and_LRA_3.13.12.pdf

  Alt det Kony halløj er bare starten på en lang række af krigsinitiativer i Afrika. Det er ikke godt.

 4. Hm, beklager mit dobbeltsvar, men mit andet indlæg blev ikke vist med det samme, så jeg troede indlægget var gået tabt.

 5. Citater fra resolutionen:

  (A) expanding the number of capable regional military forces deployed to protect civilians and pursue LRA commanders.

  Ovenstående handler om at sende flere militære styrker til Afrika, herunder sandsynligvis kampdroner.

  (C) promoting increased contributions from European and other donor nations for regional security efforts;

  Ovenstående er os. Vi vil på et eller andet tidspunkt se Europæiske politiske ledere, tale om hvor vigtigt det er at vi sender tropper eller andre elementer til Afrika.

  (8) calls for the United States to place restrictions on any individuals or governments, including the Republic of Sudan, found to be providing training, supplies, financing, or support of any kind to Joseph Kony or the LRA;

  Ovenstående er traditionel fascisme. Delteksten taler om at USA nu har ret til at tvinge regionale regeringer i Afrika til hvad som helst, såfremt mistanken om at de støtter Kony, falder på dem.

  Kommentar:

  Venner. Som nation, så bliver vi nødt til at lære at sige fra, når Imperiet vil trække os ind i endnu en angrebskrig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *