De Konservative vil fordoble antallet af værnepligtige

Arkivfoto: Krigeren.dk

8000 danskere skal årligt aftjene værnepligt, mener De Konservatives forsvarsordfører, Rasmus Jarlov.

De Konservative vil have dobbelt så mange værnepligtige for at styrke forsvaret af Danmarks nærområde. Over 8000 unge danskere skal årligt i trøjen. Ikke kun 4179 værnepligtige ligesom sidste år.

Det siger De Konservatives forsvarsordfører, Rasmus Jarlov til Radio24syv.

– Flere værnepligtige vil forbedre den danske sikkerhed, siger Rasmus Jarlov.

Torsdag oplyste den svenske regering, at værnepligten genindføres for at styrke Sveriges sikkerhed. Siden 2010 har Sverige ikke haft værnepligt.

Ifølge Sveriges statslige tv-selskab SVT skal mindst 4000 unge svenskere fra 2018 til 2019 ind som værnepligtige.

De Konservative kan ikke selv øge værnepligten, før partierne har forhandlet et nyt forsvarsforlig på plads. Radio 24syv har forgæves søgt en kommentar fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

De Konservative påpeger, at der i 2006 var 6119 værnepligtige.

– Vi har behov for at øge antallet betydeligt, for i dag kan vi kun stille med 18 delinger af infanteri, og det er simpelt hen for lidt, siger Rasmus Jarlov.

Hærens Konstabel og Korporalforening (HKKF) afviser idéen.

– Otte ud af de ti værnepligtige bliver sendt hjem igen, fordi Forsvaret hverken har plads eller brug for dem, siger HKKF’s formand Flemming Vinther, og tilføjer:

– Så det er en frygtelig dyr rekrutteringsmaskine, som De Konservative nu vil sætte gang i.

Flemming Vinther mener, tiden er løbet fra værnepligten.

Rasmus Jarlov erkender, at forsvaret nu har brug for helt andre kompetencer.

– Men man har stadig brug for soldater, der kan kæmpe krigene, og man har brug for soldater på landjorden, siger Rasmus Jarlov.

– Og særligt når det gælder om at forsvare Danmark i vores eget nærområde, så er værnepligtige meget vigtige.

/ritzau/

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Nej da. Der er heller ikke Off / BM til at løst opgaven heller. En VPL er heller ikke uddannet soldat. De kan i deres færdige form på 4 måneder ikke bruges til noget da deres feltmæssige uddannelse har været med hvervning i mende. “Forsvare Danmarks nærområde…” Svensken kan gøre det, deres værnepligt strækker sig også til at være professionel soldat. Den REX tur har fucket med ham Jarlov’s hjerne.

   Fuck 18 delinger.. De har os to :D

 1. Juster budgetterne tilsvarende op først. Og så tvungen værnepligt til alle egnede. Vil udover en god base for hvervning, og vores beredskab iøvrigt – også være særdeles sundt for de store horder af forkælede og egoistiske curlingbørn. Og sæt så samtidig værnepligten op igen, til mindst 8 måneder. Sådan at det er færdigtuddannede soldater der kommer ud. Det vil alligevel kun være ca 50% af en årgang som kan findes egnet. Dårlig fysik, overvægt og lav IQ fjerner halvdelen.

 2. Synes det er enormt vigtigt at vi får genetableret en ordentlig dybde i Forsvaret. Der er ganske enkelt for få folk i de moderigtige farver, og når Konservative ønsker at forøge antallet af værnepligtige, så håber jeg samtidigt, at man forlænger den. Gerne til de 8-12 måneder vi havde før den mærkværdige HBU. På den måde kan man faktisk nå at lære svendene (og svendinderne) at være soldater og bestride en militær funktion, fremfor bare en lidt udviddet rekrutperiode.

  Og det er vigtigt at huske, at Konservative vil styrke Forsvaret og arbejder for flere ressourcer til Forsvaret. Så det er ikke en øvelse i at få flere soldater for færre (eller lige så mange) penge, men en del af en reel genetablering af Forsvarets kampkraft og dybde.

 3. Man burde måske diskutere om Danmark idag er stor nok til at have 3 værn.
  I mine tanker burde man nedlægge de 3 værn. Og oprette noget alias US marine, både med fly både kampvogne osv. Men spare en del på de øverste officerer, samt samle alt i et indkøb.
  Vi skal jo op på de ca 2% af nationalproduktet. Så hvorfor ikke total reformere forsvaret.

  • Du ville stadigvæk skulle bruge PSN mm der har forstand på De enkelte områders virke. Så jeg ved ikke hvor meget mere der ville kunne spares. Andet end at ligge dem sammen i toppen som man har gjort allerede. For faciliteter er der stadigvæk brug for. Mener Skibene skal gerne bruge en havn. Og flyene skal bruge en lufthavn at lande maskinerne på. Så det er i toppen hvor man allerede har lagt det sammen. Og de enkelte kommandoer er indlagt under forsvars chefen. Men en stabschef på hvert område der har kendskab til deres virke

 4. Synes det ville klæde Flemming Vinther at holde op med at være fagforeníngspamper og i stedet for tænke på Danmarks sikkerhed og interesser – og i det hele taget give sig til at tænke: Tiden er ved at være løbet fra at sende små styrker ud til fjerne små krige. Vi har brug for at kunne mobilisere væsentligt større styrker langt tættere på nærområdet. Og det er værnepligtige en frygtelig billig måde at gøre på. At det så er værd at diskutere, om ikke det er længden af værnepligtstiden fremfor antallet af værnepligtige, der bør forøges, det er en helt anden sag. Med f.eks. 12 mdr. værnepligt fuldt op af muligheden for f.eks. 6 mdr. i en stående styrke, ville man jo kunne begynde at opbygge en hær i en anvendelig størrelse med en reserve at trække på.

 5. Hvorfor fordoble noget vi ikke skal bruge? Eller har de planer om at 3 verdenskrig vil blive “lykke og røde roser” med Rusland og mellemøsten?

  Og befolkning acceptere bare såden fuldstændigt, at krigene er skabte på løgne? Det betyder ligesom ingenting, fordi det er Putin og alle de andre som er provokerende. Så vi sender glædeligt vores unge mennesker og soldater til krige som MED garanti, vil ende helt galt.

  Men okay, hjernevaskningen har virker i store grader og folk kan ikke tænke selv. Så må skabende jo afgøre tingende.

 6. Hvis værnepligten nu blev en grunduddannelse, som man bruger i så mange andre civile uddannelser. Og den færdiguddannet soldat blev set som en faglært person. Med mulighed for at videreuddanne sig. Så ville man kunne hæve lønnen og på den måde, gøre det mere attraktivt at forblive i systemet. For med lønninger, som ligger på højde med en kassedame i netto. Men med arbejdsforhold som ikke ses ligeligt. Kan jeg godt forstå at livet som soldat, ikke er særlig attraktivt.

 7. det fortsætter bare derudaf og folket er fuldkommen neddummede af deres statsindoktrinering. HALLO STOP DE ANGREBSKRIGE – STOP MAGTELITENS SYGE KRIGSINDUSTRI OG DERES PRIVATEJEDE CENTRALBANKER. STOP IMPERIALISME OG MONARKI! Kun direkte transperent nærdemokrati med folkeejet bank og folkedividende herfra er sundt. Stop statens løgne og mørklægning!