KAJAKI: The True Story

Nu vises det autentisk baserede Afghanistan-krigsdrama KAJAKI i Cinemateket i Købehnavn. Vi har skaffet dig adgang for kun 45,-kr. (se nederst)

Kajaki er navnet på en dæmning i det centrale Afghanistan (se kort nederst), hvor en britisk deling i 2006 oplevede et mareridt. En tremands-patrulje skal fjerne en taleban afspærring, da en af dem træder på en mine og får sprængt underbenet af. De tilkalder et evakueringshold, blot for at konstatere, at de nu alle er spærret inde i et tætpakket minefelt. Selv en helikopters rotorblade kan få sprængladningerne til at gå af. Sveden driver, nerverne sitrer, og hver en bevægelse kan være skæbnesvanger.

Hovedfjenden i filmen er ikke Taliban, men nedgravede russiske miner. Filmen udspiller sig over én dag i Helmand-provinsen. Alle minutter af filmen foregår udelukkende i felten, og det er en nøje researchet genfortælling af den skæbnesvangre dag – den 6. september 2006, hvor en enhed fra den britiske 3. bataljon blev sendt ud for at undersøge en vejspærring nær Kajaki-dæmningen.

Timer senere var delingen smuldret med både døde og lemlæstede. Undervejs blev der udført adskillige heltegerninger, der senere blev belønnet af den britiske dronning.

kajaki_2

Filmen har fået stormende anmeldelser i hjemlandet.

”Intens, blinker ikke, griber dig i struben”

skrev eksempelvis Daily Express og gav filmen fem stjerner ud af fem mulige.

KAJAKI er formet af dem, der overlevede, og filmen er skabt uden for studiesystem gennem effektiv crowdfunding-finansiering.
Det autentisk baserede Afghanistan-krigsdrama har premiere i Cinemateket i København på følgende tidspunkter

  • Fre. 25. sep. kl. 19:15
  • Lør. 26. sep. kl. 21:30
  • Søn. 27. sep. kl. 16:4
  • Tir. 29. sep. kl. 21:45
  • Ons. 30. sep. kl. 19:00

Normal pris er 70,-kr, Men du kan komme billigere til visningerne 25.-30. september med Krigeren.dk:

Sig ved billetafhentning, at du har fået rabatmulighed gennem Krigeren.dk – så kan du uden yderligere dokumentation købe et ubegrænset antal billetter til 45 kr./stk.
Billetter kan i øvrigt reserveres på 33 74 34 12.

Der kan IKKE købes billetter til rabatpris online!

Kajaki er placeret i Helmand, ca 79 km nordøst for Gereshk

kajaki_1

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *