Uniform i det offentlige rum er ikke længere tilladt i Holland

I Holland er det ikke længere tilladt for soldater at optræde i uniform i det offentlige rum. Meddelelsen blev givet af en talsmand for forsvarsministeriet, efter at en hollandsk hellig kriger opfordrede til angreb på Holland.
Talsmanden henviste til at der havde været en del faresignaler, der fik regeringen til at handle.
 
Et af dem var en video fra en hellig kriger, som kaldte sig selv for Muhajiri Shaam. Han opfordrede til at gå til angreb på den hollandske stat.
Opfordringen til at angribe den hollandske stat kom samtidig med, at regeringen meddelte, at de vil sende seks F-16 jagere ind i kampen mod Islamisk Stat, skriver DenKorteAvis.

Dansk soldat forulempet ved Nørrebro Station
“For en måned siden blev en soldat fra 2. Infanterikompagni ved Den Kongelige Livgarde forulempet ved Nørrebro Station, da han var på vej hjem fra kasernen i uniform. Soldaten led ikke fysisk overlast, men blev naturligvis chokeret. Episoden er efterfølgende blevet meldt til Forsvarets Efterretningstjeneste, der har interviewet den pågældende soldat og registreret det som en særlig hændelse.
Kompagniet opfordrer på det kraftigste alle soldater til at udvise ekstra agtpågivenhed, når I færdes i det offentlige rum i uniform, og I skal altid og hurtigst muligt melde om alle hændelser, hvor I forulempes som følge af jeres gerning som dansk soldat“, skriver chefen for 2. Infanterikompagni ved Den Kongelige Livgarde på deres Facebook side.

Forsvarets Efterretningstjeneste: Ingen ændringer i trusselsniveauet
Vi har været i kontakt med Forsvarets Efterretningstjeneste som forklarer, at der ikke er nogle ændringer i trusselsniveauet herhjemme efter, at vi har sendt syv F-16 fly til Irak. Truslen for terror rettet mod Forsvaret i Danmark er derfor fortsat MIDDEL.

Definitionen af trusselsniveau MIDDEL: Der er en generel trussel. Der er kapacitet og/eller hensigt og mulig planlægning. Angreb/skadevoldende aktivitet er mindre sandsynlig.

I USA har man udsendt en advarsel til personel i uniform, om at tage deres forholdsregler.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. .Vi er enige, men når alt kommer til alt, er det politik det hele, desværre.
  Gør jer alle den store tjeneste – stem DF (om ikke andet så for vores børn).

 2. Hvad skal det hjælpe, ham Rigby der blev dræbt i Foran kasernen i England bar vidst nok en sympati T- shirt ikke uniform . De 5 kolonne der render rundt Syriens kriger på orlov og alle andre terrorsvin. udvis dem øjeblikkeligt , lad FE og andre om at finde dem.Vores regering skal beskytte sine børn . Koste hvad det vil.

 3. Hvad fanden skrev der. Da jeg aftjente min værnepligt, var det sådan at bare men stod i vejkanten i uniform
  Stoppede folk og spurgte om man ville have et lift. Men nu bliver man nærmest dræbt for at tjære sit land, det bliver man af folk der er kommet her til fordi vi er et folk med åbne arme de skide udlanske nar hoveder

 4. I England har det i mange år, på grund af truslen om terror fra IRA, været forbudt for soldater at rejse i uniform. Det var meget sjældent at se soldater i uniform i tog og på færger. Så det er nok et almindeligt brugt redskab til at sikre mod terror og hævn rettet mod grupper eller enkeltpersoner.

 5. komplet latterligt at fjerne uniformen fra gadebilledet, det virker som om Danmark er blevet en nation af bangebukse og kujoner. Vi er i krig derfor bør man agerer på grundlag af dette. istedet for at fjerne uniformen skulle man tage at bevæbne soldaterne.

 6. fuck om jeg ville lade de skide IS bestem om hvad jeg skal gå i ,jeg vil heller dø end at lade dem vinde…. ikke i tusinde år .Hvis vi først begynder på det har det de vundet…De kan skyde mig ned på åben gade jeg giver mig ikke… Hvis vi først lade os skramme så har de vundet …..

 7. Håber ikke at de skrammer politikerne til at der ikke må bæres uniform men at vi får genindført uniforms pligt IGEN så man SKAL bære uniform når man er soldat RET RYGGEN FREM MED BRYSTET SE LIGE UD OG VÆR STOLTE AF AT FÅ LOV OG BÆRE DRONNINGENS KLÆDER jeg godt nok ked af ikke at have været til stede da episoden her foregik så havde de fået en pinfer i aktion at mærke ingen skal have lov til at forulempe soldater der sætter liver på spil for at vi kan sidde her hjemme og se krigen med kaffe og dansk wienerbrød på bordet
  Hilsen en gammel pinf fra PLR 1.

 8. I en ellers OK artikel mangler jeg info om motivet i det omtalte danske overfald. Det er ret væsentligt. Måske havde det slet ikke noget med uniformen at gøre? Og hvis det havde, hvad var så grunden? Jeg har selv to gange oplevet værnepligtige i uniform blive chikaneret. Og begge gange kunne jeg tale idioten (etnisk dansker) ned (men ikke nødvendigvis til fornuft). Der har altid været nogen, der ikke kan lide soldater, så inden vi kører den store forargelse og de barske forslag frem, så lad os lige få nærmere at vide, hvad der er op og ned. Tak.

 9. Skulle man ikke på Dansk jord, bære sin nations militære uniform , så er der noget galt :( og skulle det være bogere med anden national statsborgderskab der genere den, så er der kun en vej ——–> ud for så høre de slet ikke til her, og er gæster her, har man gæster hjemme o de ikke opføre sig ordenligt smider man dem også ud så ——-> ud

 10. Religiøs overbevisning er ikke problemet
  Med uvidenhed
  Som rigtig mange har sagt
  Blok

  Dog skal der være plads til alle i dette land så længe de lever i Danmark og opføre sig dansk viser den genside respekt som Danmark står for
  Men hvis man sviner vores flag til og det dejlige land vi lever i
  Så skulle man og hele dennes farmlie sendes hjem hvor de stammer fra uanset om der er krig eller ej
  Danmark lever ikke i stenalderen men i 2014.
  Jeg er ikke vred
  Men skuffet
  Danmark har hjulpet disse mennsker i deres nød
  Deres farmlie i nød
  Er det takken ? Du og din farmlie skal være taknemmelig
  Hvis ikke skulle smides hjem hvor i kom fra.
  Uanset om i er dansk statsborger med anden etnisk baggrund.
  Den danske soldat vil altid forsvar Danmark og dennes borgen
  Derfor skal du bakke op om den de danske soldater

 11. Ingen skal svine en soldat i uniform til. Uanset om soldaten er professionel eller – som undertegnede – i hjv(po). Hvis det sker for mig, er der kontant afregning, selv om vi i PO end ikke må bruge selv talens magt mere. Det er mig ligegyldigt. Min sikkerhed er vigtigere end regler og sanktioner. Punktum!

 12. Man kan jo prøve at svine min uniform til på åben gade… min uniform repræsenterer det danske samfund og Danmark. Enhver der er imod min uniform er imod Danmark. Og dermed fjender. Og jeg slår fjender ihjel. Så er det sagt… jeg ville aldrig overfalde andre fordi de gik i noget tøj der ikke faldt i min smag. Der er plads til ALLE i Danmark.

 13. Fuck nu af byg er fængsel alla strynø så kan alle der ikke gider at være en del af Danmark få en enkelt billet derover er så træt af “jeg gider ikke de danskere for de gider ikke at gøre tingene på min måde” 2. 3. Generations muslimske indvandre. Lægger de sig direkte ud med det danske forsvar burde 1-2 år spjældet 1. Den 2. Gang sku de ud passe grise på strynø!3. Hænges for landsforræderi.

 14. Tja. Hjemmeværnsdistrikt østjylland, blev nød til at flytte fra deres bygninger på grimhøjvej, fordi kludehovederne blev for nærgående, og ødelagde køretøjerne. Og tv2 østjylland prøvede at få moskeerne i østjylland, til at komme med en kommentar om deres standpunkt til IS. Kun 1 moske i Horsens, kunne finde ud af at sige lige ud, at de da tog afstand fra IS. Kan man selv se problemet? Har viden om mange antastninger og ubehageligheder mod folk på øvelse, fra folk fra mellemøsten. Jeg ved jo ikke om de er fra IS eller bare er gennemsnitsdumme, men de handler på farlig grund

 15. Som Hollændere og veteran af flere missionen med den Royal Netherlands Navy er det sjov at læse alle jeres komentar. Lige efter det var på Social Media (det var hvordan flere fik første besked) var der de samme kommentar i Holland. “Nobody tells.me what to do or what to wear” og ” vi krybe ikke for ekstremister”. Faktum er når ‘vi’ har et ‘pris’ på vores hovedet er en ting, men når du gå i uniform så har du også ansvar for civile… Når vi få ‘collateral damage’ fordi vi skal gå i uniform er det ok? En af vores kern opgaver er beskytte den civile.. Så gå vi med short crop hairstyle, shoes polished and shining and breast forward. A living soldier still is more usefull then a dead one. Og siden i går er det et ordre fra højeste niveau og gå du i uniform, straffes det under militært lov… Pick your fight….

 16. Jeg går ind for flere uniformer i det offentlige rum. Jeg er stolt af de dygtige danske soldater, og de skal ikke gemmes væk pga. nogle tåber, der ikke hører hjemme i vores danske demokrati. Evt. kriminelle overgreb/angreb på soldater bør sidestilles med overgreb/angreb på politibetjente. Vi tager alt for meget hensyn til disse fanatikere. De bør sendes hjem hvor de kommer fra!

 17. Nu stopper det latterlige hensynstagende show snart, vi er fucking Danmark, vores land, vores regler. De er selv udenom at danskens tolerance gradvist forsvinder. Lige før jeg støtter op om en der nævnte at soldaterne må bære våben, lad dem vise at de bære sidearm, kan måske skabe en vis respekt.

 18. Forstå mig ret. Det er ikke islam der er problemet. Det er de imbecile indavlsprodukter der er blæst i roen. Jeg er IKKE muslim, og se min avatar den siger min mening. Har den største respekt for jer unge der tager en tørn syd for padby. Var selv 3 år i trøjen og tog en tur til Kosovo som nødhjælpsarbejder og er pisse træt af min dåbsattest. Den siger jeg er for gammel til at tage ud.
  Men hold hovedet højt. Det har I sgu fortjent.

 19. Er der ikk osse en hvis stolthed i at bære den danske uniform? Og være stolt og vise sig frem og sige at man kæmper med dk? Eller er jeg galt op den?
  Jeg ville være pave stolt og skide alle reglerne et stykke fordi nogle er ikk kan lide Danmark! Så tæv dem dog i Danmarks navn med stolthed!

  HVA SÅ MED
  “Kæmp for hva du har kært, kæmp for Danmark”

  Nu er det “kæmp for hva dine bedsteforældre havde kært! For man det går jo ikke man er stolt af Danmark!

 20. Jeg tvivler meget på det er ekstremister der har forulempet en Soldat på Nørreport station.
  Det er nok nærmere en utilpasset ung knægt af anden etnisk herkomst som ikke ved bedre end at genere fredelige borgere i majestætens tjeneste.
  Så hvis nu politikkerne gav politiet flere midler så der kunne blive ryddet op i diverse kriminelle miljøer var det hele nok lidt nemmere og færre folk blev forulempet på gaderne

 21. Det handler ikke om at “føje” ekstremisterne men derimod at beskytte vores egne kollegaer og os selv fra unødvendige overlast. Politiet bærer jo heller ikke uniform på vej hjem fra Arbejde. Dog vil jeg tilføje at jeg heldigvis aldrig er blevet chikaneret, og at denne hændelse generalt i danmark ikke forekommer så tit.

 22. Nu må dette vanvid altså stoppe!!! Hvor er den gensidige respekt fra disse religiøse mennesker? Langt henad vejen har vi jo taget imod disse fremmede kulturer og deres tro! Hvorfor tager de dog til vesten hvis ikke de kan tolerere vores flag, uniformer og ytringsfrihed??? Jeg er ikke racist, men jeg har da lov til at stille mig kritisk overfor hvad disse mennesker har gang i!
  Skik følge eller land fly!!!

 23. Det vigtigste i tilfælde af terror er at man ikke lader det påvirke hverdagen. Man skal ikke lade sig skræmme da det netop er det der er målet med terror. Har de fået indflydelse har det virket. Dette skal ikke ske i Danmark. Om jeg skal risikere et eventuelt overfald eller ej så bærer jeg stolt den danske uniform.

 24. kan kun sige DF DF DF God weekend og SET I VÆRK .. Stadistikken vil jo at dem der Piver .. er dem der stemmer SF Radigale ofg de andre Pladder Humanister,, men de stemmer ikke på andre og så Piver de i stedet for.. DF har Øjnene oppe.. så det må jo være andre der er tale om .. og andre som de så spilder deres stemmer på.. så det er jo barre at stemme på dem der VIL NOGET.. og det er DF..

  • ellers skulle man opfordre alle der har en uniform til at bruge dem meget mere således at de blev et mere synligt billed i samfundet og dermed et mindre attraktivt mål da der vil være flere til at beskytte hinanden hvilket jeg mener man har pligt til når man er i uniform

 25. Jeg er kadet på Flyvevåbnets Officersskole og bosat i København. Jeg har ofte taget S-toget til og fra skolen og har oplevet to tilfælde hvor jeg af samme person blev kaldt for barnemorder. Det var ikke en af anden etnisk herkomst, men en dansk mand fra den absolutte venstrefløj. Det er bestemt heller ikke morsomt at prøve.