Hjemmeværnet på stor øvelse i USA

37 hjemmeværnssoldater og en ingeniørdeling fra hæren er netop hjemvendt, efter at have deltaget i den store amerikanske øvelse Golden Coyote, som i alt har 3500 deltagere. De fleste kommer fra den amerikanske National Guard, men der er også soldater fra Australien, New Zealand, England og Canada. Øvelsen foregik i det historiske område, hvor den berømte general Custer og det 7. kavaleri i 1876 blev nedkæmpet af sioux-, lakota- og cheyenneindianerne.

Hjemmeværnet og Forsvaret indgik i december 2012 en samarbejdsaftale med National Guard, der står for øvelsen. Hjemmeværnets enheder har under Golden Coyote 2013 løst opgaver, der er kendt fra den nationale og internationale opgaveportefølje, som f.eks. bevogtning og førstehjælp.
De danske hjemmeværnssoldater har i to uger levet, i en Forward Operating Base (FOB) kaldet FOB Custer. Det gjorde de sammen med ca. 650 amerikanske og britiske soldater.

LÆS OGSÅ :  Fotoserie: Operation Hawk Assistor

”Nu, hvor hjemmeværnet ikke længere gør tjeneste i Afghanistan eller Kosovo, er det ekstra nødvendigt at deltage i internationale øvelser med vores samarbejdspartnere” siger Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, og påpeger samtidig, at det seneste forsvarsforlig fastslog, at hjemmeværnet skal styrke sit internationale engagement.

Ros fra amerikanerne 
“Heldigvis er danskerne lige så gode til engelsk, som de er til at håndtere et gevær” lød det lettet fra chefsergent Eduardo Hertado, efter han havde været indsat med de danske hjemmeværnssoldater under en patruljeøvelse i Custer State Park, South Dakota.
Her blev delingen øvet i, hvordan man håndterer et fjendtligt angreb, der medfører sårede kammerater, og trænet i vigtigheden i at opretholde en fornuftig og præcis kommunikation, når det går hårdt for sig.

LÆS OGSÅ :  Fotoserie: Operation Hawk Assistor

Nyhedsindslag fra den amerikanske TVstation KOTA News:

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Synes også lige, at det skal nævnes, at der var 8 stabsofficerer og 3 public affairfolk med, der hver især lavede et stort og flot stykke arbejde på deres respektive områder!!!

  2. Det er vel det sædvanlige de vil ikke indrømme at de er i hjemmeværnet der er jo også mange der går med regiments bælter også fra de nedlagte regimenter