Her er Ruslands nye kampvogn og pansrede køretøjer

Armata T-14

Det russiske forsvarsministerium har for nylig offentliggjort, de første officielle billeder af den russiske hærs nye pansrede køretøjer heriblandt den nye Armata T-14 kampvogn.

De russiske hærs ‘nye’ serie af pansrede køretøjer er for nyligt blevet afsløret officielt, for første gang af det russiske forsvarsministerium. Det er sket forud for det, for deres formelle debut, som finder sted den 9. Maj på Den Røde Plads i Moskva. Dagen er Victory Day i Rusland, som russerne markerer med en storstilet militærparade, for at markere Sovjetunionens sejr i Anden Verdenskrig.

Armata T-14
Armata T-14

De nye køretøjer der bliver fremvist repræsenterer den største ændring af Ruslands flåde af pansrede køretøjer siden 1960’erne og 1970’erne.

Det nye og helt centrale ved Armata T-14 kampvognen er, at tårnet er ubemandet. Kanonen lades fuldautomatisk (32 skud), og der er således ikke behov for en hjælper/ loader.  Kampvognen har en besætning på tre mand. En kører, skytte og kommandør.
Armata er bevæbnet med en 125mm glatløbede kanon, og der er plads til i alt 45 granater ombord. Den kan skyde 10-12 skud i minuttet, og det anslåes at Armata’en kan nedkæmpe mål, helt ud til 7000-8000 meter. Desuden er den bevæbnet med 30mm og 12,7mm maskingevær.

Det russiske forsvar har tidligere hævdet, at deres nye kampvogn vil blive 15 til 20 procent mere præcis end den eksisterende kanon på T-90, som er den russiske hær mest avancerede kampvogn pt.

I alt vil 13 forskellige køretøjer have samme chassis som T-14  Dette omfatter bla. forskellige udgaver af infanteri kampkøretøjer, ingeniør køretøjer, bjergningsvogne,  men også deres nye selvkørende artilleri, ‘Koalitsya-SV’ skulle blive baseret på t-14 platformen.
På den måde vil det blive både lettere (uddannelse MEK’er) og billigere (reservedele, logistik mv), at drifte de nye pansrede køretøjer.

Koalitsya-SV (selvkørende haubits/ 152mmartillerisystem )

...
Umiddelbart svært at se, at denne undervogn skulle være baseret på T-14, der normalt har 7 vejhjul.

Koalitsya-SV

Kurganets-25 (IKK/ PMV)

Ru (11) Kurganets-25a

GAZ TIGR 4×4

GAZ TIGR 4x4
GAZ TIGR 4×4 – bevæbnet med anti-tank missiler

Typhoon Y 6×6 (MRAP)

Typhoon Y 6x6

Typhoon 6×6

Typhoon 6x6

Armata T-14 specifikationer. Anslået af U.S. Army
Armata T-14 specifikationer. Anslået af U.S. Army . (tryk for stort)

Videoer

Kurganets-25 – Infanteri kampkøretøj

2S35 Koalitsiya-SV 152mm

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Fantastisk. Hvem ringer til tyskerne? Med mindre det er scam a la Nordkorea og Iran’s “avancerede systemer”, så kunne det godt være, at vi evt., skulle have opgraderet Leo’erne, eller havde dem til, at levere nogle nye (Leo3 anyone?)

  Nu kender jeg ikke spec’s på dem endnu, men noget kunne tyde på, at vi snart skal opgradere det tunge MAT.

  Og i øvrigt en særlig tak, til US Army’s smukke “anslået” skitse af interiører, i stedet for nogle relle fakta om, hvordan man slår den ihjel

  • Ole, nu har jeg set på dit hovedløse ævl i jeg ved snart ikke hvor længe på alle mulige, og umulige, grupper og sider. Er du ikke sød, bare lige engang imellem, ikke at smide dit vanvittige, islamofobiske ævl ind i hver eneste post du kommer i nærheden af?
   Det ville også klæde dig, bare engang imellem, rent faktisk at læse lidt op på det emne du selv ynder, at snakke så meget om.
   Islam er en af de religioner i Rusland, som får særlig anerkendelse. Putin selv har nævnt Islam som en hel solid, og rodfæstet del af russisk kulturarv – sammen med Ortodoks Kristendom , Judaisme og Buddhisme. Islam er den anden største trosretning i den russiske føderation med hele 9400000 tilhørere.

  • Hemmm viste sku ikke vi var i krig mod Islam, ved vi er i krig mod nogle som benytter den undskylding at de tror de kæmpe for islam (hvilke er modbevist af MANGEN lærde inden for islam) men vi er sku ikke i krig mod en religion. At påstå det er omtrendt lige så dumt som at påstå at dem der styre IS og Alqueda er muslimer.

  • Auto loader systemet er blevet opgraderet meget siden det kom ud i de første modeller, selv t-90eren skulle have udarbejde alle sine fejl i nuværende konfigation… til sammenligning har vores IKK, eller piranha heller ikke været fejlfri , det vil ihvertfald være en stor fejl at undervurdere russenes materiel, De har trods alt meget kamperfaring, og har derfor haft mange muligheder for at forfine evt fejl/mangler ved deres udstyr.. og set med historiens øjne har de formået at bygge nogen af de mest populære våben på verdens plan.