GoPro Hero3+ Black Edition

4. generations GoPro, hedder Hero 3+ Black edition. Den har jeg testet denne igennem flere måneder, både på øvelser og på ferie i vildmarken.

Det er ikke uden grund at GoPro med deres produkter er blevet synonym for action cams.  Ligesom Velcro ® er blevet det for burrebånd.

Firmaet der omsatte for 60,6 millioner US$ i 2013, er hele tiden to skridt foran alle andre på markedet, både i forhold til selve kameraet (hardware) og deres apps (software).

Desuden har GoPro fra starten forstået, at mounts er 50% af et action cam. Det skal kunne monteres over alt, og det skal være let at monterer. Her fejler stort set alle deres konkurrenter.

Hero 3+ Black Edition kan optage video op til 4K, og kan tage still billeder op til 12 megapixel. 4K er mere en “se vi hvor vi kan” fremfor en brugbar feature. Der er pt. ikke rigtig nogle enheder der kan vise 4K, og kameraet formår kunne at optage 12,5 frames/sek i 4K tilstand. Hero 4,5,6… kommer det helt sikkert til sin ret. På det tidspunkt bliver det også mere almindeligt at købe TV der understøtter 4K.

Kamerahuset alene vejer kun 74 gram, og der er få kosmetiske design ændringer i forhold til tidligere modeller.

En ny feature er muligheden for SuperView, som er tilgængelig, når du optager i 1080p eller 720p. Dette giver endne mere vidvinkel, og man undgår fiskeøje forvrængning, som man ellers tidligere var nødt til at korrigere med software.

Batteriets levetid er blevet forbedret med omkring 30 pct, og i manualen står der at man med Black Edition kan optage 1,5 time. Dette afhænger selvfølgelig af indstillinger (framerate mv) og om WIFI er tændt.der er slået.WIFI bruges til at fjernbetjene kameraet via den medfølgende fjernbetjening eller via din smartphone og GoPro App’en.
Jeg har dog ikke været dygtig nok til at kunne ramme 1,5 times batteritid. Jeg har været oppe og runde 1 time og 10 minutter. Men det er stadig en forbedring i forhold til tidligere modeller.

Lyden er stadigvæk dåseagtig, og det bliver nok svært at komme udenom, så længe kameraet er placeret i en vandtæt case.

Selve case er vandtæt ned til 40meter, men en vigtig lesson learned ting at være opmærksom på: Tab ikke kameraet, det synker til bunds som en sten! (der ligger pt. et Hero3+ på bunden af en svensk sø. 6 cifferet koordinat haves. Skriv hvis du vil have koordinater. Dybde ca 8-10 meter.)

Et køb af action cam kan retfærdiggøres, på alle måder. Både til at lære af sine fejl (specielt ved bykamp), men også til at tage med på ferien. Om det er i vildmarken eller på stranden ved en græsk ferie ø. Eller når knægten vil have optaget sin kørsel med sin nye fjernstyret bil. Der er næsten ingen grænser for hvad der kan lade sig gøre at optage med et GoPro. Det er blot et spørgsmål om hvor mange mounts du gider at investere i.

På den taktisk side kan man med fordel købe et NVG mount (passer forsvarets cobra hjelme) og en sort case…. som ud over at være sort også skjuler de lysende/ blinkende dioder. Nogle vælger et rail-mount. Det har jeg testet, og bryder mig personligt ikke om den klods på mit våben.

Den medfølgende fjernbetjening kan monteres underarmen, og virker utrolig let. Både i vægt og funktionalitet.

SAMMENLIGNING HERO3+ VERSIONER

Hero 3+ Black EditionHero 3+ Silver EditionHero 3 White Edition
 • Video op til 4K
 • Kamera op til 12 megapixel
 • WIFI-Remote
 • Samtidig video og foto
 • SuperView Mode
 • Auto Low Light Mode
 • Protune Mode
 • Video op til 1080p60
 • Kamera op til 10 megapixel
 • Video op til 1080p30
 • Kamera op til 5 megapixel

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *