Forsvarschefens jobannonce og ministeriets forbrug af blår

AF KAPTAJN MADS SILBERG

I går var de store udmeldingers dag for Forsvarets allerøverste ledelse.

Først var forsvarschefen på banen i Berlingske, med noget generalen selv betegner som et ”indspark” til den, på Berlingskes sider, verserende debat om Forsvarets anvendelse.

Link til generalens “indspark”

Men for at være helt ærlig, så er der her tale om et usædvanligt svagt ”indspark”, som, hvis vi skal holde os til generalens sportslige analogi, mere minder om ”200-meter-rygsvømmning-for-embedsmænd-i-politisk-andedam”.

Jeg har ikke overblik over hvilke elementer af debatten der har ansporet generalen til at fare til tasterne. Men generalen føler i hvert fald stor trang til at udpensle sin jobbeskrivelse og det i en sådan grad, at man skulle tro at det var en jobannonce. Hvilket unægtelig pirrer ens nysgerrighed efter hvilke svar generalen selv har givet ved den sidste tilfredshedsundersøgelse. Er han mon en del af de 25% af Forsvarets ansatte som aktivt søger væk?

Det mest interessante er generalens SPT-analyse* af Forsvarets ”kerneydelse”, som jeg her vil referere, i dens fulde ordlyd;

”NATO-opgørelser viser, at intet andet NATO-land udsender så relativt store dele af sit forsvar, som vi gør i Danmark. Læg hertil, at vores enheder med rette bliver rost af vores allierede. Der er således tale om et både kvantitativt og kvalitativt fint resultat.”

Det er jo yderst glædeligt at få bragt til torvs og maner jo alle bekymringer til jorden – det går godt!
Man kan ydermere konkludere at der fremover sparres mange millioner som før blev brugt på konsulentfirmaer, analyser og rapporter eftersom målepunkterne for succes er begrænset betragteligt.

Tordenskjolds soldater

Den næste der kom ”på banen” var forsvarsministeren som i diverse medier, i forbindelse med at Danmark har besluttet at deltage i et nyt NATO-initiativ kaldet TACET (Transatlantic Capability Enhancement and Traning Initative), blev citeret for at proklamere;

” I 2016 forventer vi, at omkring 5000 danske soldater vil bidrage til NATO’s forsikringstiltag.”

Link til Forsvarsministeriets offentliggørelse

En udtalelse som unægtelig bringer billeder på nethinden fra scenen i ”Der Untergang”, hvor føreren står i sin bunker og rykker rundt med alle sine spøgelsesdivisioner.

Lige pludselig gav forsvarschefens slørede jobansøgning mening.

Når man kigger lidt nærmere på de 5000 soldaters anvendelse i 2016, finder man hurtigt ud af, at ministeren højst sandsynligt ikke har mistet forstanden, men bare har en alternativ måde at regne på.

Link til opgørelse af de “5000 soldaters” anvendelse i 2016

Proklameringen om de 5000 soldater er i værste fald løgnagtig og i bedste fald vildledende. Ræsonnementet bag svarer til at et givent fodboldhold melder ud, at i den kommende sæson af Superligaen vil de have mindst 363 spillere på banen.

Jeg vil dog lade tvivlen komme den forholdsvist nye minister til gode, og håbe at der ”bare” er nogle rådgivere der har stukket ham så meget blår i øjnene, at Pjerrot ligger for sultedøden.

Alt i alt nogle spændende udmeldninger fra toppen af vores elskede forsvar…..på sådan en absurd kafkask måde.

(*Slag På Tasken-analyse)

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *