Formanden for forsvarsudvalget sammenligner Christiania og Helmand-provinsen

I sagen om de afghanske tolke, sammenligner formanden for forsvarsudvalget Venstres Karsten Nonbo, Christiania med Helmand-provinsen

Et åbent brev fra frustrerede Afghanistan-veteraner får nu SF og Enhedslisten til at afkræve forsvarsminister Nikolai Wammen en forklaring.
I brevet, som er offentliggjort på Facebook, kritiserer soldater og veteraner Danmarks behandling af de lokale tolke, der er blevet brugt under krigen i Afghanistan, og kalder den eksisterende aftale fra 2013 om tolkene for »et uværdigt og moralsk forkasteligt dokument«.

I forbindelse med Politikens dækning af sagen, blev en række politikere interviewet på spørgsmålet om det åbne brev gør indtryk. Formanden for forsvarsudvalget Karsten Nonbo(V) var en af dem, og hos Venstre mener man ikke, at opråbet fra Afghanistan-veteranerne giver anledning til at ændre tolkeaftalen:

»Det gør selvfølgelig indtryk, men soldaterne, der har været dernede, er jo emotionelt påvirkede af den situation, de har været i dernede, og der må vi sige, at vi omvendt er nødt til at stole på de fagfolk, der også vurderer tolkenes situation. Og mig bekendt har de egentlig ikke taget fejl«, siger formand for Forsvarsudvalget, Karsten Nonbo.

Der er jo flere eksempler på tolke, der føler sig truet af Taleban, men som alligevel har fået afslag på hjælp?
»Men det tages jo også med i vurderingen, hvad de føler. Vi har jo også mange i Danmark, der føler utryghed ved for eksempel at bo tæt på Christiania osv., og dem evakuerer vi jo heller ikke. Tryghed og utryghed er jo en følelse, og den kan jo have forskellige indfaldsvinkler«, siger Karsten Nonbo til Politiken

LÆS OGSÅ :  Folketingets partier enige om Afghanistan-undersøgelse

Journalist og Afghanistan-veteran Jimmy Solgaard undrer sig over Venstres Karsten Nonbos sammenligning af Christiania med Helmand-provinsen i denne sag.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Mig bekendt blev der kun ansat tolke der IKKE var lokale, altså de er fra andre dele af landet. Mange af tolkene kunne aldrig drømme om at flytte til Danmark, måske nok på ferie for at opleve landet, men de vil hjem igen. Hvad med at spørge de berørte tolke og hvis der så er nogle af dem der gerne vil have asyl her, så hent dem herop.