FMI: Fem firmaer indstilles til at kunne byde på pansrede patruljekøretøjer

Oshkosh M-ATV

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) har gennemført evaluering af ansøgere til prækvalificering af pansrede patruljekøretøjer. Evalueringen har ført til, at i alt fem firmaer indstilles til at kunne byde på opgaven med at levere nye pansrede patruljekøretøjer til forsvaret

FMI har ved ansøgningsfristen den 8. januar 2016 kl. 12.00 modtaget i alt 11 ansøgninger, hvoraf otte vurderes at være konditionsmæssige. Ifølge udbudsbekendtgørelsen agter FMI at prækvalificere fem ansøgere, der efter afgivelsen af Indicative Offer 1 forventes reduceret til tre.

Indstilling til prækvalificering

Følgende fem ansøgere ønskes prækvalificeret, og det bemærkes, at der i prækvalifikationsfasen alene modtages referencer på tidligere og kommende leverancer fra leverandørerne til andre nationer, og der dermed ikke tilbydes et specifikt køretøj til det danske udbud på nuværende tidspunkt.

Listen over prækvalificerede omfatter derfor navn på det eller de relevante køretøjer, der er grundlaget for ansøgernes referencer:

LeverandørNationalitetKøretøj
Force Protection Europe Limited (General Dynamics Force Protection Europe).EnglandFOXHOUND
General Dynamics European Land System Mowag GmbH.SchweizEAGLE V
Nexter Systems.FrankrigARAVIS
Oshkosh Defence, LLC.USAM-ATV, L-ATV
OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş.TyrkietCOBRA, COBRA 2

Kilde: FMI

Oshkosh L-ATV
Oshkosh L-ATV
Oshkosh M-ATV
Oshkosh M-ATV
OTOKAR Cobra2
OTOKAR Cobra2
Nexter Systems Aravis
Nexter Systems Aravis
Force Protection (GDELS) - Foxhound
Force Protection (GDELS) – Foxhound
General Dynamics European Land System Mowag - Eagle 5
General Dynamics European Land System Mowag – Eagle 5

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Det bliver med 99% sikkerhed Foxhound som briterne bruger. Den er den eneste som 100% opfylder kravene. Mener ikke nogen af de andre findes i en åben spejder/SOF udgave, så det skulle ligesom afgøre det. Og det ville absolut ikke være en dum ting. God beskyttelse og mobilitet samt stor fleksibilitet og mulighed for at opgradere i fremtiden.