Finskytter overtager Radio24Syv

Søren og Kasper i en grøft i Helmandprovinsen
[tps_header]

Radio24syv markerer flagdagen for Danmarks udsendte soldater, den 5. september. Det gør de ved at lade to veteraner overtage radioen fra klokken 15:00 i morgen.

Tre timers radio hvor der afspilles lydklip, som finskytterne Søren Wagner Guldager og Kasper “KNE” Madsen selv har optaget i Helmandprovinsen. De kalder optagelserne for Radio Barakzai.
Det er samtaler før, under og efter de voldsomme ildkampe i Afghanistan med to nordjyske finskytter, der tilsammen har været udsendt 11 gange med et dansk flag på skulderen.

De har ikke lavet disse optagelser på bestilling – de er lavet bla. fordi at de hyggede sig med det. “Finskytterne” er produceret af journalist og krigsveteran Jimmy Solgaard, som også er uddannet finskytte og var udsendt med Kasper og Søren på det sjette hold til Afghanistan. Det er dén vej rundt at programmerne er blevet til.

I udsendelsen får Søren og Kasper også besøg af tidligere militærpsykolog Anne Lillelund, der har haft samtaler med omkring 1000 danske soldater og været udsendt 18 gange som psykolog til verdens brændpunkter.
Mellem klokken 17 og 18 svarer Søren og Kasper på spørgsmål fra lytterne.

LÆS OGSÅ : Soldaten i junglen – om en dansk veteran med PTSD

Opdatering 7. sep 2014 !
Gik du glip af radioudsendelsen, så lyt med herunder hvor finskytterne ud fra devisen: “man skulle nok have været der,” prøver at fortælle hvordan det er at være i krig…. på en måde som du aldrig har hørt det før.

“Finskytterne” er produceret af journalist og krigsveteran Jimmy Solgaard, som også er uddannet finskytte og var udsendt med Kasper og Søren på det sjette hold til Afghanistan.

1. time (download som mp3)

2. time (download som mp3)

3. time (download som mp3)

[/tps_header]
Kasper "KNE" Madsen. 12 år i forsvaret. Udsendt til Afghanistan på Hold 6 som Finskytte.
Kasper “KNE” Madsen. 12 år i forsvaret. Udsendt til Afghanistan på Hold 6 som Finskytte.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *