En fis i en hornlygte…

I’ve created a monster!” udbryder Dr. Frankenstein forfærdet, i filmen af samme navn fra 1931, da det går op for ham, at hans gode intentioner viser sig som en fatal fiasko.

Vores politikere har præsteret det samme med landets forsvarschefembede. De har skabt et politisk dyr i uniform, som er flyttet direkte fra Holmen og lige lukt ned i Departementchefens skrivebordsskuffe, hvorfra han så kan trækkes op når der er behov for at sige “militærfaglig vurdering”. Jeg tror dog ikke, at politikerne er nået til samme erkendelse som Dr. Frankenstein, tvært imod.

Forleden dumpede sidste nye udgave af Forsvarsavisen, populært kaldet “Pravda”, ned i min postkasse.

Forsvarsavisen – 07 – oktober 2015

Jeg bladrede op på første side og så med glæde at forsvarschefen havde haft tid til at skrive direkte til mig og resten af forsvarets medarbejdere (avisen har et oplag på 26.100 stk). Noget han ellers ikke har gjort siden hans nytårshilsen i december 2014.

Guderne skal vide at vi har udfordringer nok med besparelser, F-16 fadæse, forsvarsminister-farce, en tiltagende galoperende personaleflugt på alle niveauer og en generel ledelseskrise. Så stor var min forventning til hvad MIN general og øverstkommanderende havde af budskaber til sine loyale medarbejdere.
Hvad kunne vores allesammens ledelsesmæssige fyrtårn dog have fundet på for at indgyde håb og courage hos sine soldater?

Jeg behøver vidst ikke vade for meget i, at jeg er mildt sagt skuffet efter at have læst generalens kortfattede og fuldstændigt værdiforladte sammensætning af ord.

Vores fyrtårn er blevet reduceret til en fis i en hornlygte…

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Tja forsvaret, eller skal vi kalde det gadefejere for det er enkelt indsættelser, ingen feje maskine (art) kosten knækker (flyvåbnet), gummibåden er sprunget læk, ingen kapacitet mod vandsiden, selv HJV et der plukket fra så de har ingen kapacitet tilbage…lige på det punkt har svenskerne 20-22 aktive BTN med 70-75 % af alle forsynings genstade, skriv lige hæren…GN et dikteret af politikkerne, husk 10 år at bygge op men kun en dag at nedbryde

  2. Det kræver brede skuldre at være 4 stjernet general i Danmark, ikke grundet jobbet, men grundet stjernernne. Jeg husker stadig general Lyng, lige så bredskuldret som en asparges. Han havde store problemer med stjernernes pladsering.
    På herværende general er der også trængsel op pladserne.

  3. Jeg synes Peter Bartram gør et godt arbejde. At han ikke har de økonomiske rammer som mange af os kunne ønske ændrer ikke på generalens gode arbejde og indsats. For første gang i en menneskealder – måske ever – har vi en general, som ikke hører fortiden til.