En fis i en hornlygte…

I’ve created a monster!” udbryder Dr. Frankenstein forfærdet, i filmen af samme navn fra 1931, da det går op for ham, at hans gode intentioner viser sig som en fatal fiasko.

Vores politikere har præsteret det samme med landets forsvarschefembede. De har skabt et politisk dyr i uniform, som er flyttet direkte fra Holmen og lige lukt ned i Departementchefens skrivebordsskuffe, hvorfra han så kan trækkes op når der er behov for at sige “militærfaglig vurdering”. Jeg tror dog ikke, at politikerne er nået til samme erkendelse som Dr. Frankenstein, tvært imod.

Forleden dumpede sidste nye udgave af Forsvarsavisen, populært kaldet “Pravda”, ned i min postkasse.

Forsvarsavisen – 07 – oktober 2015

Jeg bladrede op på første side og så med glæde at forsvarschefen havde haft tid til at skrive direkte til mig og resten af forsvarets medarbejdere (avisen har et oplag på 26.100 stk). Noget han ellers ikke har gjort siden hans nytårshilsen i december 2014.

Guderne skal vide at vi har udfordringer nok med besparelser, F-16 fadæse, forsvarsminister-farce, en tiltagende galoperende personaleflugt på alle niveauer og en generel ledelseskrise. Så stor var min forventning til hvad MIN general og øverstkommanderende havde af budskaber til sine loyale medarbejdere.
Hvad kunne vores allesammens ledelsesmæssige fyrtårn dog have fundet på for at indgyde håb og courage hos sine soldater?

Jeg behøver vidst ikke vade for meget i, at jeg er mildt sagt skuffet efter at have læst generalens kortfattede og fuldstændigt værdiforladte sammensætning af ord.

Vores fyrtårn er blevet reduceret til en fis i en hornlygte…

Skrevet af Mads Silberg

Blogger/ kronikskribent på krigeren.dk. Tidl. kaptajn i Hæren.

12 kommentarer

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0