DF vil lade Hjemmeværnet bære våben efter våbenforslag

Hjemmeværnsfolk rykker i flere tilfælde ud som levende skydeskiver, mener oberst, der får opbakning fra DF.

Hjemmeværnsfolk risikerer at blive levende skydeskiver, når de bliver indsat i en situation, hvor der har været skudangreb.

Derfor bør de bevæbnes i særlige tilfælde, mener Dansk Folkepartis ordfører for Hjemmeværnet og sekondløjtnant, Jeppe Jakobsen.

– De situationer, hvor der er en reel trussel mod Hjemmeværnets soldater, skal de naturligvis have mulighed for at forsvare sig selv.

– For eksempel når de er indsat efter terroranslag, eller som situationen på Christiania, hvor der blev skudt mod folk i uniform. Så skal hjemmeværnet selvfølgelig ikke bare stå som en slags skydeskiver, siger han.

LÆS OGSÅ :  Fotoserie: Operation Hawk Assistor

Han nævner selv to eksempler, hvor det vil give god mening at bevæbne Hjemmeværnet: Omar el-Husseins angreb i februar 2015 samt situationen på Christiania, hvor en mand skød og sårede to betjente og en tilskuer.

Oberst Eigil Schønning, der er chef for Hjemmeværnet på Sjælland, har i Politiken udtrykt bekymring for, at hans folk bliver skydeskive for folk med onde hensigter.

Derfor bør Hjemmeværnet kunne bære våben, også ved almindelige bevogtningsopgaver, mener DF.

Efter angrebet mod Krudttønden og synagogen i København, kom det frem, at en af betjentene mod reglerne ikke havde været på skydebanen i otte måneder.

LÆS OGSÅ :  Ny DR reportageserie om Hjemmeværnet

Det er dog ikke et problem for Hjemmeværnet, lyder det.

– Hjemmeværnsfolk, der udkommanderes til de opgaver, er folk, som har langt mere våbentræning, end politiet har, så der er intet til hinder for, at de kan forsvare sig selv, siger han.

Forsvarsministeriet oplyser, at forsvarsminister Peter Christensen (V) ikke har mulighed for at udtale sig om sagen.

Han har tidligere udtalt, at “hjemmeværnsfolk skal være lige så godt beskyttede som en betjent, når det er nødvendigt”.

/ritzau/

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *