Danske Leopard 2 kampvogne træner med amerikanske Apache kamphelikoptere

Danske Leopard 2 kampvogne øver fremrykning og føling i samarbejde med amerikanske Apache kamphelikoptere

Danske Leopard 2 kampvogne øver med amerikanske Apache kamphelikoptere

Umiddelbart efter øvelse White Sword i december, øvede 2.kampvognseskadron fra Jydske Dragonregiment fremrykning til føling, med to kampvognsdelinger og en deling Apache angrebshelikoptere fra US ARMY Bravo Battalion (VIPERS) som til dagligt holder til i Ansbach, Tyskland.

»Samarbejdet gik forbavsende let. Deres fremgangsmåder og metoder er stort set identiske med vores. Så vi behøvede ikke at gå i detaljer for, at få dem til at forstå vores procedurer. Under føling var det som at have en flyvende 3. delingen. Kombinationen af de to våben er utrolig effektivt, og det er ikke sidste gang vi har øvet sammen« lyder det fra næstkommanderende ved 2.kampvognseskadron – Jydske Dragonregiment

Det var den amerikanske enhed kaldet WARLORDS, der forespurgte om muligheden for at øve samarbejde med de danske kampvogne, som i forlængelse med øvelse White Sword skulle have en skydeperiode i Oksbøl. Apache helikopterne var med under øvelse White Sword, men fik ikke meget flyvetid på grund af den kraftige storm.

Tryk her for at se videoen (på facebook)

Tak til Rune Dyrholm, SG Thomas Mort, US Army og 2. Kampvognseskadron fra Jydske Dragonregiment

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *