Dansk jægersoldat dræbt i Afghanistan

Oversergent René Brink Jakobsen
Oversergent René Brink Jakobsen

En dansk soldat blev dræbt i nat, da han under en patrulje blev ramt af en sprængning.
De nærmeste pårørende er underrettet.

Den dræbte soldat Oversergent René Brink Jakobsen, som var udsendt fra Jægerkorpset i Aalborg, var med sin enhed fra Task Force 7 på en patrulje til fods i Upper Gereshk Valley nordøst for Gereshk i Helmand Provinsen, da han blev ramt af en eksplosion.

Task Force 7 er en specialstyrkeenhed, der mentorerer Helmands specialpolitistyrke, som holder til i provinshovedstaden Lashkar Gah.

Soldaten blev omgående hjulpet af sine kolleger, men han blev kl. 2342 desværre erklæret død som følge af de læsioner, han havde fået.

LÆS OGSÅ :  Ny DR dokumentarserie følger Jægerkorpsets optagelsesprøve

Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos udtaler:
– Det er med stor sorg, at jeg her til morgen må meddele, at vi i nat har mistet en af vores meget erfarne soldater under en operation i Afghanistan. Det er et hårdt slag for os alle og især for soldatens familie. Det er med stor medfølelse, at vi tænker på familien og på den dræbtes kammerater. Vi vil gøre alt hvad vi kan for at hjælpe familien her hjemme og for at støtte kammeraterne og kollegaerne i Helmand

LÆS OGSÅ :  Danske soldater i Kabul fandt det svært at skulle prioritere

Forsvarsminister Nick Hækkerup udtaler i den forbindelse:
“Min dybeste medfølelse går til den dræbte soldats familie og pårørende, som i dag har lidt det største tab. Jeg tænker også på vores soldater, der på trods af tabet af en kollega og ven fortsætter deres mission i Helmand provinsen.
Vores soldater har en vanskelig men vigtig opgave at løse i Afghanistan. Jeg har meget stor respekt for den uselviske indsats, de yder for Afghanistan, og ikke mindst for vores eget land.”

René efterlader sig en hustru og tre børn.

Æret været dit minde


Kilde : Forsvarsministeriet & HOK

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Jeg var heldig min bror nåede af få fat på mig før jeg læste det, det var ikke ham! Men jeg kan ikke holde op med at græde … Tænker på den stakkels famile og deres tab der lige så let havde været mit. Tænk hvad de ofre. Mine tanker går til dem og hans efterladte kammerater der stadig, og igen i dag skal gøre en insats langt fra vores trygge Danmark.

  2. Kæmpe respekt til dig. Mange mange mange tak for din indsats! Du betalte desværre den højeste pris af alle priser for dit arbejde. Hvil i fred. Mange tanker til dig og din familie.