Danmark har nu to firestjernet generaler

Kong Frederik X. Foto Kongehuset / Hasse Nielsen
Hans Majestæt Kongen Monogram
Hans Majestæt Kongens Monogram

I anledning af tronskiftet er Kongen blevet udnævnt til firestjernet general.

Den højeste militære rang, som han nu besidder sammen med forsvarschef Flemming Lentfer.

Hans Majestæt Kongen har gennemført adskillige militære uddannelser og har tjenestegjort i forskellige dele af kongeriget.

”Jeg er glad for, at den nye regent, Hans Majestæt Kong Frederik 10., er udnævnt til admiral og firestjernet general. Det er helt naturligt i forlængelse af den mangeårige nære tilknytning, som Kongen har til Forsvaret,” siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Kongens militære uddannelse begyndte i 1986 ved Den Kongelige Livgarde:

 • 1986: Den militære uddannelse begyndte ved Den Kongelige Livgarde.
 • 1988: Kongen blev udnævnt som løjtnant af reserven. Efter udnævnelsen til løjtnant blev Kongen delingsfører ved Gardehusarregimentet i 1988.
 • 1989: Udnævnt til premierløjtnant af reserven.
 • 1995: Kongen fuldførte frømandsuddannelsen ved Søværnets frømandskorps i 1995. Samme år blev Kongen også udnævnt til premierløjtnant af reserven i Søværnet og i 1997 udnævnt til kaptajnløjtnant af reserven i Søværnet samt kaptajn af reserven i Hæren.
 • 2000: Efter uddannelse på Flyveskolen blev Kongen kaptajn af reserven i Flyvevåbnet.
 • 2001 – 2002: Kongen gennemgik videreuddannelsestrin II for ledere ved Forsvarsakademiet og blev i 2002 major i Hæren og Flyvevåbnet samt orlogskaptajn i Søværnet.
 • 2002 – 2003: Kongen var sagsbehandler ved Forsvarskommandoen og fra 2003 lærer ved Institut for Strategi på Forsvarsakademiet.
 • 2004: Udnævnt til kommandørkaptajn i Søværnet, oberstløjtnant i Hæren og oberstløjtnant i Flyvevåbnet
 • 2010: Kongen blev udnævnt til kommandør i Søværnet samt oberst i Hæren og Flyvevåbnet.
 • 2015: blev Kongen udnævnt til kontreadmiral i Søværnet og generalmajor i Hæren og Flyvevåbnet.
 • 2024: Ved tronskiftet bliver Kongen general i Hæren og Flyvevåbnet og admiral i Søværnet.

”Forsvaret er stolt af, at Kongen har valgt at have den tætte tilknytning til Forsvaret, og at han har brugt meget tid på militær uddannelse. Det er tydeligt for alle, at Kongen har en særlig stjerne blandt soldaterne,” lyder det fra forsvarschef Flemming Lentfer i pressemeddelelsen

 

 

Kilde: Pressemeddelse Forsvarsministeriet

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Det kommer bag på mig at Flemming Lentfer er 4 stjernet general. Det må da være en misforståelse. Har han overhovedet en mening selv? Er vel kun garant for flyvevåbnet.
  Husker da vi havde en forsvarsminister der kun titulerede ham som en slags Styrelseschef. Burde han ikke ha reageret som et mandfolk på dette uforskammede tiltag??
  Niels.

 2. Tidligere – i det mindste under Frederik IX – var forsvarschefen generalløjtnant – og der var kun 1 4 stjernet general – nemlig kongen. Til gengæld var der mange folk i forsvaret og de kunne forholdsvis mere end i dag. Husker chefen for FE var oberst og flere andre jobs var et hak lavere end i dag.
  Nu har vi et bette forsvar med ikke ret mange folk men alle er tildelt højere rang – sammenlignet med udlandet virker det lidt fjollet.