Canadisk finskytte rammer IS-kriger fra 3,54km afstand

Dræbende kugle fra canadisk finskytte var næsten ti sekunder undervejs, inden den ramte en ISIS kriger.

En finkytte fra Canada har skudt og dræbt en kriger fra Islamisk Stat (IS) fra en afstand på intet mindre end 3,54 kilometer.

Det tog kuglen næsten ti sekunder at nå frem til sit mål.

Det oplyser kilder i det canadiske forsvar til Toronto Globe and Mail.

Finskytte ekspert: 3,5 km kan godt lade sig gøre… men

Aldrig før har en finskytte sendt en kugle afsted fra så lang en afstand, ramt target og fået et bekræftet kill.

Den hidtidige rekord havde en britisk finskytte, som i 2009 i Afghanistan dræbte en Taliban-kriger fra 2,475 kilometers afstand med en Accuracy International AWM L115A3.

Den canadiske special force skytte, der er del af enheden Joint Force 2, ramte IS-krigeren med sin kaliber 50; McMillan TAC-50. . (Kaldet C15 i det canadiske forsvar, red.)

Hændelsen fandt sted i Irak i maj, og Canadian Special Operations Command bekræfter oplysningerne over for britiske BBC.

– Det pågældende skud forstyrrede faktisk et angreb fra Daesh (andet ord for IS, red.) på irakiske sikkerhedsstyrker, siger en militærkilde til den canadiske avis.

– I stedet for at kaste en bombe, som muligvis kunne dræbe civile i området, så er det en meget præcis anvendelse af magt, og fordi det var fra så lang en afstand, havde de onde fyre ingen anelse om, hvad der skete, siger kilden om skuddet.

Skuddet er optaget på video, og den oplyste afstand er derfor helt præcis og ikke udtryk for et skøn, understreger kilden.

McMillan TAC®-50
McMillan TAC®-50

LÆS OGSÅ :

Accuracy International AX50 – Hærens nye 12,7 finskyttegevær

 

Projektilet der selv skifter retning – rammer nu også bevægelige mål (video)

/ritzau/

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

 1. Det passer ikke regn lidt på detdet fake news ,alt over 1000m er faktisk ret godt,rekord er vist 2,5km,som virker som et Mega heldigt træf,hvis det passer??for være ærlig tror jeg det længeste træf,er på ca 2km som en fra delta udførte i 2009 !men pyt tro på hva i vil☺️

 2. Jeg synes ikke, man skal tvivle på en bekræftet Tango. Så stoler man jo ikke på tropper, man måske skal arbejde sammen med, og så er moralen allerede kraftigt nedadgående inden kamp…!! Vi er trods alt allierede !! Der er ingen tvivl om, at det kill er helt og aldeles vanvittigt. 50 gram bly er meget, ved i nok. Når man er ude over en afstand på OVER 1500 meter taber det tunge projektil fart….- indtil det er nået frem. Det er MEGET vigtigt at vide, for at man kan få forståelse for succesen !!

 3. jeg ved godt noget om balistiske baner for kugler. men jeg tror ikke den har været 10 sekunder undervejs. udgangshastig på en 12,7 er meget høj. vægten af kuglen er høj. jo større massefylde jo mere energi oplageres og derfor har 12.7 noget mere at gi af før den taber hastighed.

 4. Her er lidt om McMillen Tac 50 som er blevet brugt ; Cartridge .50 BMG (12.7 x 99 mm)
  Action manually operated rotary bolt action
  Muzzle velocity 805 m/s (2,641 ft/s)
  Effective firing range 1,800 m (1,970 yd)
  Feed system 5 round detachable box magazine
  Sights Customizable; 5-25x telescopic sight standard in Canadian Forces.

 5. Om man skyder fra 0 eller 30 meters højde i forhold til niveau påvirker så vidt jeg ved ikke hastigheden på projektilet, men derimod temperaturen. Kolde omgivelser nedsætter hastigheden, og varme får hastigheden til at stige.
  Det er rigtigt at en tung kaliber holder bedre kuglebane i forhold til ballistikken, da den ikke falder så meget. Men en
  .50 cal benytter tunge projektiler, hvilket er med til at holde det stabilt under flyveturen, men et projektil på 50g er tungt, og jo længere væk man er placeret i forhold til målet, jo længere rejsetid er der også.
  3,5 km er langt væk, og hastigheden på alle kalibre vil falde vanvittig meget på den afstand, også selvom der er en enorm krudtladning bag, ligesom på en .50 cal. Det er fysikkens love, og det kan vi ikke lave om på!