BREAKING ! Indkøbet af nyt artillerisystem annulleres

Forsvarsforligspartierne drøftede på dagens møde i forligskredsen situationen i forhold til den EH101 helikopter, der havarerede i oktober 2014 i Afghanistan. Uanset om helikopteren kan genopbygges eller skal genanskaffes, vil der være tale om en trecifret millionudgift. På den baggrund var der enighed i forsvarsforligskredsen om at annullere udbuddet og udskyde anskaffelsen af nyt artilleri til hæren, hvilket bidrager til at skabe økonomisk råderum. Det blev samtidig besluttet, at undersøge mulighederne for at leje eller låne moderne artilleri fra et andet land, således at hærens kompetencer inden for artilleri kan opretholdes, indtil der senere i forligsperioden kan træffes beslutning om anskaffelse af et nyt system.

– opdateres

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Jeg har lige erfaret at det bygger på en løgn.
  Den EH-101 som røg rundt i Afghanistan, befinder sig lige nu i Storbritannien. Der er den ved at blive 3D scannet ned til mindste detalje, for at se om man kan genopbygge den. Hvis den skal genopbygges, så kender man ikke prisen – overhovedet!
  Kan den ikke genopbygges, vil der IKKE blive indkøbt en erstatning, simpelthen fordi de ikke laves mere. Ergo ingen udgift der!
  Jeg tror man bruger dette om helikopteren som en undskyldning, grundet at Israels bud var bedst. Så for at komme uden om det ubehagelige politiske varme emne at skulle købe Israelsk udstyr, så fandt med på denne historie.

 2. Nå ja, vi kan da også kaste med sten i stedet, er der da ikke snart nogen i det politiske system der vil indrømme at de ikke har forstand på forsvar ?, nå nej det er nok ønsketænkning !! Nåå det koster penge at opretholde et forsvar, Big surprise ! og dem har vi jo brugt på noget andet :/ :/

 3. syntes det lugter lidt af at man ikke kunne lide det valg som forsvaret havde indstillet af ny pjece, og bruger dette som undskyldning.
  For med tanke på hvad det ikke har kostet af KØTJ i sandkassen de sidste 10år, og så er det et piskeris der stopper dette, så er jeg nok ikke den eneste der tænker således.

 4. Måske skulle man kigge i artilleriets meritter uden for Varde garnision…….de er ikke eksisterende, har aldrig været brugt i missioner…deres kummer har været genopbygget og modificeret et par gange til ingen verdens nytte…udover at blive tøjhus klar…

 5. Ja, men det giver da god mening, at bare fordi der er ét lille problem, i øvrigt med noget i luften, så annullere vi hele projekt “Ny Artilleri”. Meanwhile, har russerne lige offentliggjort, at de netop har opgraderet deres issenkram.
  Og økonomi? Bitch please! Der er noget der hedder NATO-forpligtelser (2% af BNP) så kom nu ind i kampen!

  Typisk for S & R – i øvrigt samme regeringspartier der i 1940 overgav nationen og samarbejdede med Nazityskland. At de overhovedet er kommet ind i første omgang er mig en gåde.

 6. Der er vel indkøbt for mange underbukser og sports-BH’er
  Forsvaret er gennem mange år blevet så udsultet, at det er tilbage på 1940-niveau, samtidig med, at vores kære politikere vil sende danske soldater ud i hele verden for at løse opgaver det danske forsvar slet ingen nationale grunde har til at deltage i!

 7. Så fordi én helikopter bliver beskadiget, så udskyder man anskaffelsen af artilleripjecerne.
  Det store spørgsmål er så: Har man glemt at krig generelt er skadeligt for materiel? Hvis et militær ikke har overvejet at de ting de sender afsted kan blive ødelagt, er der så ikke noget man misset pointen? Beklager, kære DJØF’fere, jeg kan godt se at lidt fornuft og kritiske spørgsmål ikke hører hjemme i den type diskussion.

  • Det er jo ikke økonomi, der er afgørende: Danmark har i flere år ikke brugt de midler, der var afsat til indkøb, så brug bare løs, hvor indkøbet ellers er klar….