BREAKING ! Indkøbet af nyt artillerisystem annulleres

Forsvarsforligspartierne drøftede på dagens møde i forligskredsen situationen i forhold til den EH101 helikopter, der havarerede i oktober 2014 i Afghanistan. Uanset om helikopteren kan genopbygges eller skal genanskaffes, vil der være tale om en trecifret millionudgift. På den baggrund var der enighed i forsvarsforligskredsen om at annullere udbuddet og udskyde anskaffelsen af nyt artilleri til hæren, hvilket bidrager til at skabe økonomisk råderum. Det blev samtidig besluttet, at undersøge mulighederne for at leje eller låne moderne artilleri fra et andet land, således at hærens kompetencer inden for artilleri kan opretholdes, indtil der senere i forligsperioden kan træffes beslutning om anskaffelse af et nyt system.

– opdateres

Skrevet af KrigerenDK

80 kommentarer

Skriv et svar
 1. Så fordi én helikopter bliver beskadiget, så udskyder man anskaffelsen af artilleripjecerne.
  Det store spørgsmål er så: Har man glemt at krig generelt er skadeligt for materiel? Hvis et militær ikke har overvejet at de ting de sender afsted kan blive ødelagt, er der så ikke noget man misset pointen? Beklager, kære DJØF’fere, jeg kan godt se at lidt fornuft og kritiske spørgsmål ikke hører hjemme i den type diskussion.

  • Det er jo ikke økonomi, der er afgørende: Danmark har i flere år ikke brugt de midler, der var afsat til indkøb, så brug bare løs, hvor indkøbet ellers er klar….

  • hvorfor ? flyne er gamle og brugt op… de trænger til at blive skiftet ud.. men om det skal være de nye amerikanske kan man jo så diskutere.. men nye fly det skal vi have

  • Ja hvorfor skal vi åbenbart købe den største kvalitet til den dyreste pris?! Svenskerne laver da fine fly, for ikke at nævne Eurofighter flyene…

  • Eurofighteren er for dyr, derfor den ikke længere er i betragtning. Men nye kampfly, det er et must. Flyene holder max 10-15 år, hvis vi er heldige..

 2. Kan man ikke bare sælge nogle af de overskuds BH’er man nu ligger inde med?
  BH’er for kanoner, det er sq da en fair deal!

 3. Der er vel indkøbt for mange underbukser og sports-BH’er
  Forsvaret er gennem mange år blevet så udsultet, at det er tilbage på 1940-niveau, samtidig med, at vores kære politikere vil sende danske soldater ud i hele verden for at løse opgaver det danske forsvar slet ingen nationale grunde har til at deltage i!

 4. Økonomisk råderum? Hvad med at leve optil NATO forpligtigelsen og øge forsvarsbudgettet???

 5. Hvad skal vi med artilleri.. Vi har jo lukket kasernerne, fyret de officerer der kan og vil. Næsten ingen soldater mere. Ordentlig hær og lad være at håbe på andre betaler og klarer skærene for os. Det skammeligt hvor vi nasser på vore naboer

 6. Grotesk med en hær uden artilleri og luftværn i 201x? Vi er helt tilbage til før WWII i niveau.

 7. Det kan da være materialetjenesten også har en extra helikopter liggende eller 50

 8. 1 april oh gud vi er til grin igen .En chopper med lidt pladearbejde og forsvaret lukker .sikke en hatteforening vi arbejder i trist meget trist

 9. Det er da fordi de har fundet frem til at BHerne kan bruges som slangebøsse for artilleriet. Kunne have være bedre de skrottede den helikopter og købte mindre antal fly til at starte med

 10. Merlin 101 har alle dage været en for dyr og fejlslagen investering. Men gode middage flytter vurdering.

 11. Artilleri ….kan det passe at jeg i 1986-1987 så en 203mm ( 155mm ) kanon skyde udefra og ind i borris skydeterræn? Eller var det Oksbøl….er de gode kanoner ikke i tjeneste mere…
  Det lød godt når de skød…
  Hvad går man efter i dag 105mm eller ?

 12. Det trecifrede milionbeløb kunne de hente ved at skære på deres egen pensionsordning , er jo ingen grund til at de skal have så høje pensioner hvis riget fattes penge !!

  • Det lyder som om vi bør aflyse indkøb af nye jagerfly i det hele taget og bruge de penge på en ordenlig hær i stedet…

 13. Ja, men det giver da god mening, at bare fordi der er ét lille problem, i øvrigt med noget i luften, så annullere vi hele projekt “Ny Artilleri”. Meanwhile, har russerne lige offentliggjort, at de netop har opgraderet deres issenkram.
  Og økonomi? Bitch please! Der er noget der hedder NATO-forpligtelser (2% af BNP) så kom nu ind i kampen!

  Typisk for S & R – i øvrigt samme regeringspartier der i 1940 overgav nationen og samarbejdede med Nazityskland. At de overhovedet er kommet ind i første omgang er mig en gåde.

 14. Måske skulle man kigge i artilleriets meritter uden for Varde garnision…….de er ikke eksisterende, har aldrig været brugt i missioner…deres kummer har været genopbygget og modificeret et par gange til ingen verdens nytte…udover at blive tøjhus klar…

 15. Danmark SKAL have artilleri!! Hvad er det ellers for en hær? Man bør forøge forsvarsbudgettet mere taget verdens problemer i betragtning, ved politikerne overhovedet hvilken ny mulig fjende vi står overfor?

 16. syntes det lugter lidt af at man ikke kunne lide det valg som forsvaret havde indstillet af ny pjece, og bruger dette som undskyldning.
  For med tanke på hvad det ikke har kostet af KØTJ i sandkassen de sidste 10år, og så er det et piskeris der stopper dette, så er jeg nok ikke den eneste der tænker således.

 17. hvor vil man låne dem fra? sverige men hvis Putin angriber og sverige er neutral så må de ikke sende dem til os. ;-)
  men det skal nok gå vi skal bare have overbevist Christiansborg om at forsvaret ikke er en dårlig investering

 18. Nå ja, vi kan da også kaste med sten i stedet, er der da ikke snart nogen i det politiske system der vil indrømme at de ikke har forstand på forsvar ?, nå nej det er nok ønsketænkning !! Nåå det koster penge at opretholde et forsvar, Big surprise ! og dem har vi jo brugt på noget andet :/ :/

 19. Tak for kaffe – forsvaret er materielmæssigt i værre stand end før 2 verdenskrig……

 20. Nøj det kunne man ikke havde forudset, det har sgu da også været noget af en underlig måde at køre det udbud på

 21. Vi er en hær styret af DJØF’ere med et regneark. Hvilket våbensystem ryger næste gang? Leoparderne? IKK? Take your Pick

 22. EN Heli tilter rundt og så lyder regningen på et 3 cifret million beløb… Det lyder jo vanvittigt

 23. Det er fame utroligt…..Men hvad som de efterhånden prøver afhænde Danmark til EU og USA og måske en da Rusland (alt efter partier) kan vi vel regne med en nedlæggelse af Dansk værn og at vi får en “sikkerhedsstyrke” fra vores nye overlords til at håndhæve deres interesser i Danmark….

 24. Pinligt meget pinligt, vi er tilbage ved den der tlf, svarer ” vi overgiver os” der er jo snart ingen forskel på hjemmeværnet (respekt for dem) og hæren. Dansk forsvar reduceret til en milits ( en meget lille milits)

 25. Jeg synes at det er underligt at man bliver ved med at kalde det “Forsvaret” og at vi har et “Forsvarsminiterium”, når vi hverken har materiel eller personel til at kunne forsvare et lokum..

 26. Så må an jo håbe at de laver en ny udbuds runde så den svenske Archer kan komme med, for de andre ser noget ubeskyttet ud.

 27. Det er jo ikke derfor..
  Det er fordi det artelleri man ville købe er israelsk… Det er den eneste logiske forklaring jeg kan se..

 28. Jeg har lige erfaret at det bygger på en løgn.
  Den EH-101 som røg rundt i Afghanistan, befinder sig lige nu i Storbritannien. Der er den ved at blive 3D scannet ned til mindste detalje, for at se om man kan genopbygge den. Hvis den skal genopbygges, så kender man ikke prisen – overhovedet!
  Kan den ikke genopbygges, vil der IKKE blive indkøbt en erstatning, simpelthen fordi de ikke laves mere. Ergo ingen udgift der!
  Jeg tror man bruger dette om helikopteren som en undskyldning, grundet at Israels bud var bedst. Så for at komme uden om det ubehagelige politiske varme emne at skulle købe Israelsk udstyr, så fandt med på denne historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0