Boganmeldelse : Fanget på Østfronten

Bogen her handler om Jens Berg som tilhørte det danske mindretal i Sydslesvig, som trods sine danske aner blev indkaldt til tyske tjeneste under Anden verdenskrig.

Den første soldatertid og senere kamp indsatsen på østfronten er skrevet lidt i en overfladisk og til tider humoristisk stil, hvilket gør sig dårligt.

Bogen er fuld af beskrevne tanker som den unge Jens skulle have gjort sig som 19 årig. Tanker om den menneskelige tragedie krig er,  virker desværre ikke særligt ægte, at en så ung soldat skulle have gjort sig sådanne tanker. Det virker som en efterrationalisering.

Bogen ændre sig og bliver mere ærlig i sin skriveform, da 19 årige Jens Berg beskriver sine oplevelser som krigsfange i russisk fangelejr. Her er alvoren i bogen ikke til at tage fejl af.

Jens Berg har ganske givet ville fortælle sine oplevelser om fangenskabet, for det er her bogen bliver interessant. Forhistorien om soldatertiden virker bare som fyld og noget som bare skulle overstås for, at nå frem til kernen i bogen.

Anden verdenskrig danner rammen for historien i denne bog, men drejer sig også om at overlade tingenes gang til skæbnen og ikke lade sig påvirke at negative tanker… selv i svære endog meget svære tider.

Bogen er skrevet i let og meget forståeligt sprog.

 

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *