Billedserie: F-18 Super Hornet – Oceana Naval Air Station

Besøg hos VFA-106 Gladiators ved Oceana Naval Air Station, USA

Vi var et smut forbi Oceana Naval Air Station, hvor vi er omgivet af ca 300 kampfly. Vi er også i selskab med nogle af de bedste og mest erfarne piloter som U.S. Navy råder over.

En af dem er Commanding Officer for VFA-106 Commander Brent Blackmer, som vi taler med i Hangar 122. Han har ansvaret for at der bliver produceret 85 nye flådepiloter om året. Han har fløjet missioner i både 1 – og 2-sædet kampfly. På spørgsmålet om, hvis han selv kunne vælge imellem 1-sædet eller 2-sædet kampfly, er Blackmer ikke i tvivl.

– Jeg har fløjet begge dele, og i en F-18, vil jeg vælge to sæder i cockpittet. Som menneske er der en tryghed i, at være to om en opgave. Fire øjne, ører, hænder og to hjerner er klart at foretrække i højspændte situationer hvor det skal gå stærkt. Og i et jagerfly går det stærkt hele tiden siger han smilende.
– Uanset hvor teknisk og avanceret et fly er, så får alle piloter får pulsen op, når man på vej imod et målområde. Som F-18 pilot er du aldrig alene, hverken på jorden eller i luften… og det kan ingen teknologi erstatte, fortæller Blackmer der har over 3.700 flyvetimer og mere end 860 landinger på hangarskib på CV’et.

LÆS OGSÅ :  Regeringen har besluttet at sælge 24 danske F-16-kampfly til Argentina

Boeings F/A 18 Super Hornet findes i både 1- og 2-sædede versioner, og Danmark har specifikt bedt Boeing om et tilbud på den 2-sædet version.

LÆS OGSÅ :  Regeringen har besluttet at sælge 24 danske F-16-kampfly til Argentina

I Flyvevåbnet er der pt. ansat omkring 50 piloter til at bemande de 30 operative F16 fly som Fighter Wing Skrydstrup råder over. Vælger Danmark at købe Super Hornet, så bliver der dobbelt op på pilot stillinger herhjemme, da det er den samme uddannelse, som pilot og systemoperatør skal gennemgå.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *