Anmeldelse: Suunto Ambit2 HR

Suunto Ambit2: Holdbart, stilrent og anvendeligt!

Jeg har været aktiv bruger af Suunto Ambit HR, og har nu opgraderet til Ambit 2 HR – Et Outdoor ur med GPS, Pulsmåler og meget mere.
Efter jeg pakkede uret ud, har jeg brugt det hver dag, og jeg tager det kun af når jeg sover og træner (crossfit).

For nogen vil uret nok fremstå tykt med sine 1,5cm, men da jeg allerede havde vænnet mig til det fra den gamle udgave (der måler nærmest nøjagtigt det samme) var det bare fedt med et nyt design.

suunto forskel
For det utrænede øje, fremstår de 2 ure nok nærmest identiske, men en nævneværdig detalje er, at Ambit2 har nedsænket mineral krystal glas omkranset af en sort aluminium skive. En feature 1’eren delvist havd. Mendenne nye skive modstår ridser, slag o.lign BETYDELIGT bedre. Takket være dét, fremstår mit ur stadig som nyt – på trods af det har fået sine tæsk.

Ambit 2 har et utal af funktioner.  Jeg vil fremhæve de funktioner som jeg med stor glæde bruger tit:

  • GPS, uret finder satelliter ca. 3 gange hurtigere end forgængeren.
  • Kompas, 3D så ligemeget hvordan det vender, så viser det korrekt
  • Sol op/ned-gang afgjort ud fra GPS længde/brede-grad (i hele verden)
  • Baggrundsbelysning som kan lyse igennem en rødhåret.
  • Stop ur, nedtælling og meget seriøse trænings indstillinger.
  • FusedAlti, en højdemåler som er dødpræcis via. GPS
  • Termometer

Uret er utrolig brugervenligt og menuerne er logisk bygget op. Det kan anvendes af alle der kan betjene en simpel lommeregner. For at få det helt store overblik, så skal uret dog tilsluttes Movescount.com hvor man ved køb af uret, gratis opretter en profil. Det er også her at man indtegner ruter o.lign for uret. Dog får man efter endt træningspas muligheden for, at se en skrabet udgave af de målinger uret har gjort sig… på selve uret.

Når man tilslutter uret til opladning, kan man bede om at Moveslink henter data automatisk og læser det ind på ens Movescount profil – herfra kan man så dele det på forskellige sociale medier, hvis man har de lyster.

movescountMovescount.com har også sin egen gratis ”app store”, hvor det er muligt at downloade over 1000 forskellige app’s til sit ur.  Dog er det ret besværligt at finde nogle apps, som rent faktisk virker. Desuden har Suunto ikke lavet en simpel beskrivelse af hvordan man gør. Men med lidt hjælpe fra Google, kan de lade sig gøre. Suunto er klar over problemerne, og har lovet en opdatering på den front til april.

Jeg kunne til tider godt savne, at det kan tilsluttes (bluetooth) min telefon og derved give mig mine data når jeg eks. løber til trænings centeret eller har vandret i fjeldene.
Jeg er afhængig af at tilslutte mit ur til en pc eller mac for at få dataerne ind på movescount.

Uret holder strøm i ca. 3 uger ved normal brug. Bruger man ofte gps kan man indstille opdaterings hastigheden og derved nedsætte strømforbruget. Som meget aktiv gps og funktionsbruger vil jeg skyde på at uret holder 5-6 dage strøm.

Suunto er kendt for, at blive brugt af alt fra de mest hårdfør endurance løbere til elite soldater rundt omkring i verden. Hvor nogen af deres gamle modeller var af tvivlsom kvalitet, så er Ambit 2 et gennemført produkt.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *