Anmeldelse: LuminAID – genialt stykke grej

Umiddelbart ligner det en oppustelig pude, bevares det kan man også bruge den til. Men i virkeligheden er det en oppustelig lampe, drevet af solceller.
Den placeres i solen om dagen, og lyser hele natten…. og mere til.

Oprindelig er LuminAID udviklet til at blive brugt i katastrofeområder. Opfinderne af denne lampe/ lanterne, fik ideen efter jordskælvskatastrofen i Haiti, hvor de selv befandt sig. Nu er den blevet brugt ved flere flygtninglejre og katestrofeområder verden over.

Sammenfoldet er den 12x6x3 cm (ca. samme størrelse som en iPhone4), og oppustet måler den 25x20x10 cm.

Sådan virker den:
1. Sæt den i solen, i ca. 7 timer
2. Pust den op
3. Tryk på knappen

Thats it

LuminAid_HowTo
Trykker du een gang på knappen har du lys i ca 14-16 timer. Trykker du to gange, får du endnu kraftigere lys, som varer ca 8-10 timer.
Mere er der sådan set ikke i det.
Lithium-Polymer Ion batteriet skulle kunne klare mange hundrede opladninger. Og når du har ladt batteriet helt op, skulle den kunne holde på strømmen ca. 2 måneder.
Jeg har testet LuminAID igennem flere måneder, og det er vel og mærke i de mørke vinter måneder. Der skal ikke meget sol til, før at du har 1 times lys.

Når du køber en, giver du en
Hver gang der bliver solgt et stk. LuminAID, giver producenten en væk, til velgørende projekter. Således har de i skrivende stund allerede givet mere end 5000 enheder væk, i mere end 15 lande.

Perfekt til vandreturen i vildmarken da den fylder minimalt , kun vejer 78 gram og er vandtæt. Den kan nemt spændes uden på rygsækken, så du kan gå og lade om dagen. Desuden passer den nemt i overlevelsespakken, på kanoturen, eller i festival teltet. osv osv osv.

Dette stykke grej er ikke det mest taktiske, men nok et af de mest innovative i kategorien : simpelt, cool og brugbart.

Tænk at man i 2014 kan blive så begejstret, over noget så simpelt… men det er jeg altså.

LuminAID er virkelig genialt tænkt og udført. Bum!

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *