Anmeldelse : Lowa Combat Boot GTX

Tysk kvalitet i verdensklasse.

LOWA har udviklet Combat Boot GTX i samarbejde med engelske SAS og det kan mærkes, at det er nogle gutter der virkelig har lagt vægt på en god hård støtte, som samtidig skal være flexibel.

Støvlens ydre består af 2.6mm vandafvisende læder, og sammensnøringssystemet udgør 8 d-ringe og 10 kroge på hver støvle. Der er gummiforstærkning hele vejen rundt om støvlen, som samtidig “lukker” syningerne imellem sålen over læderet. Forfoden er flexibel og bøjelig, og generelt mærker man ingen generende syninger. Der er god plads til tæerne.
Sålen er forsynet med Vibram Tsavo, der kan repereres/ udskiftes når den er slidt op. Den har gode stødabsorberende egenskaber, takket være den kraftige mellemsål af polyurethan (PU).

På øvelser er jeg utrolig dårlig til at huske det med at skifte strømper, og tager stort set aldrig mine støvler af… heller ikke når jeg ligger i posen. Jeg vil godt vove at påstå at det ikke kan lugtes i denne støvle. De ånder godt, og har et super godt “indeklima”. Indvendig er støvlen nemlig foret med GORE-TEX, kombineret med en hård slidstærk Cambrelle ® foring. Cambrelle er et syntetisk materiale med svedtransporterende egenskaber.
Det er endnu ikke lykkedes for mig, at få våde fødder på trods af adskillige øvlser; efterår, vinter og forår.
Umiddelbart ser de meget tunge og stive ud, men synet bedrager. Dog skal de, som med alt andet fodtøj gåes til.

Jeg har virkelig svært ved at finde noget negativt omkring denne støvle, selvom jeg har forsøgt at være kritisk på alle punkter.  En lille bagatel, er at støvlerne “knirker”, som specielt høres når du går indendørs. Lyden kommer fra “tungen” der sidder under snørrebåndende. Der kommer en fold, når du snørrer støvlerne til, og den gnidning der opstår i den fold af to stykker tørt læder der gnider imod hinanden, giver altså de her “knirke” lyde. En gang læderfedt, og det “problem” er fortid.

Jeg havde store forventninger til disse støvler, inden jeg tog dem på og jeg blev overrasket i den positive retning.

Alt i alt en all-round støvle i verdensklasse, som du absolut bør give en chance hvis du står over for et støvle køb.

Husk! da vi alle bevæger os forskelligt, og vores vægt, ankler og fødder er ikke ens, så skal du tage ud og prøve dem inden du køber. Nøjagtig ligesom med løbesko.
I Friluftsland (se friluftsland.dk for adresser) kan du prøve støvlen.

Specifikationer:

  • PU mellemsål for dæmpning og behagelig vandrekomfort.
  • Tsavo Vibram ydersål.
  • GORE-TEX vandtæt indvendig støvle.
  • Vandafvisende fuldnarvet læder overdel.
  • Kærnelæder
  • Ring/Hægte snørre system
  • Gummi forstærkning langs læderkant mod sålen

 

[divider]PRISER[/divider] [afp id=”1579″]

lowa0 lowa1 lowa2 lowa3 lowa4 lowa5 

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *