Anmeldelse: Helikon-tex RATEL 25L Backpack

CamoGrom - Helikon-tex 25L RATEL Backpack

Jeg går ikke mange steder uden en rygsæk. Det kan ud over arbejde og i felten, være til de daglige indkøb, på små ture og så videre.

Derfor var jeg spændt på at gå rundt med denne 25 liters RATEL Backpack fra Helikon-tex. Det er en rygsæk med Molle system, så der er mulighed for at sætte ekstra tasker og udstyr på hvor som helst.

Det er overordnet en super god og praktisk rygsæk, med mange detaljer. Som alle andre rygsække skal den lige gåes til.

Den har et godt bæresystem, der kan komme rimeligt luft til ryggen og mavebæltet er overraskkende godt, især når den er tungt lastet.
Personligt synes jeg at bryststroppen sidder lige højt nok, en lille detalje.
Midt på skuldrestropperne er der d-ringe til udstyr.
Jeg kunne personligt godt have ønsket mig at skuldrestroppen var mere ren for polstring, hvis den skal bruges til militærbrug eller jagt. Således at min skydestilling blev bedre.
En smart lille detalje er at skuldrestropperne har klik udløser, så rygsæk let kan smides under taktisk forhold, hvor du ligger ned og skal have rygsækken af.

Selve tasken er delt op i 3 rum. En stort hoved rum med to store lommer, til computer, drikke-system, udgang til slange / antenne, osv.
Et større yderrum, med mange små lommer til at organiser sine ting… skriveredskab-holder, netlommer og mulighed for sikrings stropper.

Øverst er der et godt og solidt bærehåndtag, og under det, et lille rum igen med små lommer og elastikker til at sikre udstyr.
I alle rummene er der lavet huller, så vand let kan løb ud.

Der er gode kraftige YKK lynlåse til alle rum, dog har den overlappende kant let ved at køre i lynlåsen og det er et minus. Specielt når det skal gå stærkt.

Uden på rygsæk er der Molle system, så der er stropper til at sætte ekstra tasker og udstyr over på, under eller hvor der er behov.

En solid rygsæk på 1633 gram og 25 liter, hvilket er helt ok.

Jeg synes den virker godt til arbejdsbrug, i dagligdagen hvis du skal have computer, ledninger, osv. med.
Kan også let se den vil være super god til militærbrug. Skal du ud og undervise, på skydebane eller andre ting, hvor du skal have kontoret med.
Skal du på kort patrulje eller som ekstra taske under bykamp, o.lign. Her kan du have ekstra ammunition, Nightvision, ekstra vand, osv., da den er solid og let at organiser ting i.

Dens begrænsninger er, hvis man ønsker at variere mængden af udstyr. I dagligdagen har jeg nogen gang kun et par regnbukser og en iPad med, men andre gange ønsker jeg at handle, her rummer den ikke helt 25 liter da de er fordelt i 3 rum, så er du vant til en et-rums rygsæk, vil den føles meget lille.

Alt i alt en god rygsæk/ daypack til det den er lavet til, men med et par små ting der kunne have været bedre.

RATEL Backpack data:
• 1633 gram
• 25 liter
• Molle system (Modular Lightweight load-carryig equitment)
• Materiale: 100% Cordura® 500D
• Mål: 50x28x13 cm
• Farver: Olivengrøn, Camogrom, Coyote, Multicam, Sort

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *