Anmeldelse: Helikon-tex, ECWCS Parka Gen II, jakke

En regnjakke kan redde min dag eller gør den meget længere. Så er der hele diskussionen om man bruger regntøj taktisk. Jeg kan bedst lide at være tør og have nogle gode dag i naturen, eller hvor jeg befinder mig.

Nu har jeg så fået en Helikon-tex, ECWCS Parka Gen II, jakke – som jeg har brugt en del tid på.

Mit først indtryk var den var meget stiv og meget deform, jeg var ikke videre imponeret. Jeg fik den stillet ind og begyndt at gå den til. Skulle lige vende mig til dens form og en lynlås, der lyner modsat.
Det første indtryk var det virkede lidt billigt, elastikkerne til at stramme ind og snefanget virker tyndt, men det holder.

Den har en række detaljer:
• Ekstra lange stropper i alle lynlåse, dejligt.
• Elastik nederst i jakke til at stramme ind
• Snefang, tyndt stof med to knapper og elastik indstraming inde i jakken.
• Stor flap med knapper der dækker lynlåsen. Mulighed for at sætte Gradstegn på.
• Mulighed for at stramme halsåbning ind bag i nakken, med elastik. Dog ikke nok.
• Hætte der kan gemmes væk. Mulighed for at stramme hætten ind fortil, dog ikke bag på desværre
• Velcro lukke i ærmer.
• Udluftning under arme, med dobbelt lynlås.
• Små lommer på ærmer, til enkeltmandsforbinding, o.lign.
• To små stik brystlommer, indvendigt ved lynlås.
• To store lave frontlommer, med velcroluk
• To stik lommer, til at varme hænderne.
• Forstærkninger på albuerne

Jeg syntes jeg oplevede en del mangler og små ting der irriterede mig. Jeg var træt af jeg ikke kunne lukke halsåbningen mere til, selv om jeg strammede elastikken bag til, kræver et halstørklæde til at lukke af. Det hjalp en hel del, de gange jeg valgte at gå med hætten ude, så kunne jeg lettere lukke til.

Selve hætten er dejlig stor og beskytter godt. Dog mangler jeg en opstrammer bag på hætten, til at regulere hvor langt hætten skal falde frem.
Jeg synes elastikkerne til at stramme jakke ind er lige tynde nok, i hætten har de brugt webbing hvilke er meget bedre.

Det mest mærkelige er, at den har kæmpe ærmer. De er både meget lange og brede. Jeg forstår ikke hvorfor de skal være så store? Den gør de hænger og poser og det er svære at åbne udluftningerne under armene.

Der var en hel del ting jeg ikke var helt glad for, men stille og roligt vandt jakke lidt dag for dag. Den sad bedre, og den har virkelig været vandtæt og jeg synes den er let at lufte godt ud i. Jeg synes også lommer fungere, stik lommerne er lidt tynde i forret med fint til en hue, handsker, osv.

Taktisk er det en støj-jakke, da materialet er stift og lammer mod hinanden. Der er også velcro på alle lommer.

Overordnet set har jeg ikke været super begejstret for denne jakke. Men når det er sagt, så skal man kigge godt på prisen. Og kigger man på den, så får man rigtig meget for pengene. Og jeg har trods alt har aldrig set andre regnjakker hvor jeg får så meget for pengene.

Data for Helikon-tex, ECWCS Parka Gen II, jakke:
• 100% Nylon, 3 lags Helikon-Tex® Comfort H2O Proof Membrane, der er vandtæt til 10.000 mm og åndbar 5000 g/m3/24h,
• Model: ECWGS Gen II
• Produkt navn: KU-EC2_NL-14
• Sløring: Camogrom

[divider]PRISER[/divider] [afp id=”1636″]

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *