Anmeldelse: Fenris Valkyrie W01

Anmeldelse: Fenris ur

Valkyrie er et ur til soldaten, politibetjenten eller vagtmanden med behov for simpelt ur til billige penge.

Med Valkyrie om håndledet har du de funktioner, du i bund og grund har brug i felten eller på gaden!
”Mode” knappen cirkler mellem fire funktioner: Tid, stopur, alarm og indstillinger.
Tid: Valkyrie viser klokken (Surprise ☺ ) – du kan indstille uret til 12 timers (AM/PM) eller 24 timers visning. 12 timers visningen er smart på rejse eller udsendelser, hvor tidsregningen ofte er i AM/PM.
Ud over tiden indeholder displayet også dato og dag, så du ikke glemmer hvad dag, det er – godt på nattevagten!

Stopur: Simple stopur – start og stop. Desværre ingen mellemtider, dog kan du ”pause” tiden med et tryk på ”reset” og notere eks. en omgang på Cooper testen, mens tiden stadig kører. Stopuret er fint til en løbetur, hvor du skal måle tiden fra A til B.

Alarm: Simple alarm. Du kan sætte et tidspunkt, hvor du gerne vil vækkes. Uret bipper okay højt, og det er ikke noget problem for mig at vågne ved. Der er dog ingen mulighed for snooze, så det er op af køjen ved første bib!

Indstilling: Sidste funktion er indstilling af tid, 12/24 timers visning og dato.

Det hele er pakket ind i et ABS plasthus med gummi-urrem. Uret er 5 cm i diameter, vejer 68 gram og bruger et CR2025 batteri. Jeg har ikke haft uret længe nok til at måle batterilevetiden, men med de meget simple funktioner, så kan jeg ikke forstille mig, at det løber tør for strøm lige med det samme.

Som det fremgår af ovenstående så er Valkyrie et meget simple ur, der viser klokken and that’s it!

Der er ikke noget kompas, barometer, undervandssvejser, termometer, kronograf, GPS, eller kaffemaskine. Du får en klokke til 300,- som du med god samvittighed kan smadre i bykamp og trække gennem mudderet.


ØV, ØV, ØV og ØV

Valkyrie er ”vandtæt” til et tryk på 5ATM (50m). ATM er en måleenhed, hvorved vandtætheden i et produkt bestemmes.
Desværre henvises der til, hvor højt et statisk pres uret kan tåle, og ikke hvor dybt, du kan dykke.
Når du eksempelvis dykker og bevæger armen, er der et meget større tryk på uret, end hvis uret ligger helt stille på bunden på 50 meters dybde.
Så lad være med at lave hovedspring!

En ting du også skal være meget opmærksom på er, at selvom uret er vandtæt til 50 meter, så er det at gå i bad og ordne opvasken ikke godt for dit ur.
Sæbe er med til at gøre pakningen i uret væsentlig dårligere.
Hvis pakningen i dit ur er defekt, kan det ofte ses ved, at der kommer kondens/dug på indersiden af dit ur.

Jeg synes ikke er godt nok, at producere et ur, du knapt nok kan anvende under håndvask.

Uret er tiltænkt den danske soldat, og alle os der har været i systemet ved, at lidt vand er en stor del af en soldats hverdag.

Fenris skriver på deres hjemmeside, at uret kan bruges til svømning i overfladen, men jeg synes ikke godt om, at det er nødvendigt at tænke over, hvornår jeg skal tage mit outdoor ur af og på. Mit nuværende ur (Suunto Core) sidder på armen om jeg hopper vandet, cykler, svømmer eller vælter rundt i mudderet.

En anden ting, der irritere mig er, at remmen sidder og flapper! Jeg kan have uret på, hvorefter der ikke går længe, så sidder remmen og flapper. Det skyldes at den holder, der holder remmen på plads glider ned. Det er en lille ting, men nok til, at jeg finder det irriterende.

Tredje øv er ”glasset” på uret. Det bliver virkelig hurtigt ridset! Jeg pillede det plastisk dække, der lå over glasset, da uret blev pakket ud og der gik ikke længe, før der var en lille skramme i glasset. Hvis uret er bygget til soldaten, så skal der et kraftigere glas på, der ikke ridses blot det tages på.

Sidst lille øv er, at uret ikke kan låses. Det er ikke muligt og låse knapperne på Valkyrie, hvilket betyder at det du ved et uheld kan skifte mellem funktionerne. Det er en lille funktion, der skal findes på et ur som dette.

Overordnet
Valkyrie er et fint ur til arbejde eller militært brug, hvis du typen, der har et lækkert dyrt ur (Omega osv.) og ikke ønsker og anvende det i en aktion situation. Valkyrie viser klokken, kan vække dig og tage tid på din løbetur. Hvis du smider et lille kompas på urremmen, så har du faktisk alt, hvad du har behov for i felten og hånden på hjertet, så er det jo kun klokken og en alarm (til når du skal på vagt), du har behov for.

Desværre er det en skam, at Fenris ikke har sikret, at Valkyrie med sikkerhed kan anvendes i vand. Det spiller ikke, at der skal tænkes over om et outdoor ur kan bruges i vand. Det kan også ønskes, at uret er en smule mere robust. Jeg tænker her på glasset. Det vil forhøje prisen, at ændre disse ting, men sikre brug i alle elementer.
Jeg ved godt, at det kan synes som en masse ”øv’er”, men i bund og grund er der tale om et – til prisen -fint ur med passende funktioner.

Du skal bare ikke regne med at det holder evigt.

 

Fakta/ Specs

– 12/24 Digitalt ur med baggrundsbelysning
– Stopur
- Alarm
- ”Vandtæt”
– Stødsikkert
– Kan tåle en tur i mudderet
– Vægt kun 68 gram

Pris:
Ca. Kr. 300,-

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Har købt dette ur, og vil gerne bringe en kraftig advarsel!!!!!!!

  Det kan godt være at det er et billigt ur. Men det pynter sig med lånte fjer. Det er IKKE vandtæt, det bliver hurtigt ridset, og NEJ det kan ikke bruges som et ur til udendørsaktivitet.

  Jeg er lige glad med at have brugt 299, på det her gang sjaske-ur, men det er i min optik LØGN, det de forsøger at sælge uret på. Det bør folk vide.!!!!

  Det har INTET med et militær ur at gøre!
  Det har INTET med dansk design at gør!

  SKMEI hedder den kinesiske producent, som tager 4,01-5,6$ pr stk. Altså rundt regnet 24-28 danske kroner. Prøv selv at google det.

  TH.