Anmeldelse: Brunton Hydrogen Reactor

[tps_header] Smartphones, tablets, kameras, musikafspillere, ure, GPS, lygter… Udendørslivet er i dag fyldt med gadgets. Fælles for dem alle er, at de er batteri-vampyrer. Men vi vil ikke undværer dem når vi er ude, og det er der efterhånden mange producenter der har fået øjenene op for. Markedet flyder enheder der kan lade gadgets op. Det kan feks. være med et batteri, eller med en solcelle-enhed. Men hvad gør du hvis dine lade-batterier er brugt op, eller solen ikke er fremme. Det har producenten Brunton et bud på, og er kommet med en løsning, der kombinerer brint og ilt til at producere elektricitet. En enhed de kalder for Hydrogen Reactor.

Brunton Hydrogen Reactor genererer strøm ved at lade brint reagere med ilt og derved skabe vanddamp og strøm.

Den er altså hverken afhængig af sol eller vind, den behøver blot en Hydrogen Core patron som indeholder vand. Core patronerne (corecellerne) består primært af aluminium og har et stålnet indvendig som binder molekylerne. En patron giver cirka 15 AA batteriers kapacitet, der feks kan oplade din smartphone cirka tre gange.

Når du køber en Hydrogen Reactor (pris i skrivende stund ca 1.000-1.100,-kr) følger der to core patroner med. Når en patron er opbrugt, skal den lades op igen. Det kan man ikke ude i moder natur. Man skal lede efter en butik som laver en bytter for dig. Lige som man kender det fra SodaStream princippet med kulsyre patronen. Forskellen er bare at det er gratis at få påfyldt sine Hydrogen Core patroner. Eller man kan også købe opladestationen:H20 Hydrolizer™ som koster ca 2.000,-kr. Men så skal man have et virkeligt stort behov, før det kan betale sig.

Ikke så meget bøvl… og dog
Jeg har haft Hydrogen Reactoren med to gange i den Svenske vildmark, og jeg kan hverken klage over brugervenlighed eller det som Brunton lover i deres produkt beskrivelse. Hydrogen Reactor gør det den er født til, nemlig at smide energi ind i mine gadgets. Der er ikke noget bøvl, ting der driller eller noget som er besværligt… ihvertfald ikke når det kommer til at smide en Hydrogen Core patron i Hydrogen Reactoren og tilslutte en gadget. Det er så simpelt at selv min 4 årige søn kunne finde ud af at bruge den.

En aften i teltet, skruede jeg en frisk og ny patron i for at lade min iPhone op imens jeg læste lidt. Åbnede bogen, og vågnede næste morgen. Min telefon ladt helt op,  men Hydrogen Core patronen var fuldstændig tom. Sagen er, at når du har skruet en patron i Hydrogen Reactoren, så er den aktiv. Den kan ikke finde ud af at slå fra, når den gadget man lader, er fyldt op – og det er virkelig skidt. Så hvis du er ude i flere dage og skal spare på patronerne, er du nødt til at overvåge det du lader.

Plus:

  1. Virker alle steder også når solen ikke er tilstede
  2. Hydrogen Core patronerne kan ligge i 30 år, uden af de aflader.
  3. Vægten – Hydrogen Reactor er på 146 gram, og en  patron 108 gram.
  4. Ingen giftige kemikalier. Oplades fra vand.
  5. Brunton kvalitet – går enheden i stykker, får du en bytter uden at skulle bortforklarer (iflg indpakningen).

Minus:

  1. Det er ikke muligt at se hvor meget strøm der tilbage i Hydrogen Core patron. Der er ingen indikator, hverken på patron eller på selve Hydrogen Reactoren, når man skruer en patron i.
  2. At skulle køre til en fysisk butik for at få opladt/ byttet dine Hydrogen Core patroner.
  3. Du skal for guds skyld huske at skrue Hydrogen Core patronen ud, når du har opladt det du skal. Ellers står den og bruger hele patronen.
  4. Det er ikke nemt at lade gadgets på farten, da Hydrogen Reactoren skal stå oprejst.

Prisen matcher ikke det man får i hænderne, når man kigger på alternativerne. For samme pris (og dog noget mere vægt), kan man købe to stk Brunton – Heavy Metal 5500. Så har du ca. 10 fulde opladninger af din smartphone.
Iøvrigt er der fare for, at du om en årrække vil have svært ved, at finde en butik hvor du kan få ladt dine Hydrogen Core patroner op. Med mindre at der kommer andre virksomheder til, som vil/ får lov til at benytte samme formfactor som Hydrogen Reactoren corecelle patroner benytter. (MiniDisc-effekten)

Med det sagt så glæder vi også til en version 2. -og hvis man man zoomer ud og kigger på Hydrogen Reactor, så er det skønt og prisværdigt med et nyt og innovativt produkt i denne genre. Men man kan godt mærke at dette er version 1.0.

[/tps_header]

brunton-hydrogen-reactor4

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Jeg har set på den nogle gange, men for mig er det et stort minus at den kun er på 1 amp. Den skulle gerne være på 2amp, så man også kan lade en ipad eller lave en hurtigere opladning af en telefon.