PTSD-ramt veteran fængsles for bombetrusler

Foto: Søren Storm Hansen, Flickr

“I bliver sprunget i stykker i dag. Allahu Akbar, Allahu Akbar, Allahu Akbar”, lød trussel til indkøbscenter.

En PTSD-ramt krigsveteran er tirsdag blevet varetægtsfængslet frem til 9. november i et grundlovsforhør i Næstved.

Ifølge anklagemyndigheden står den 31-årige mand bag en stime af bombetrusler. Mandag eftermiddag tikkede de ind hos lufthavne, indkøbscentre, sygehuse og uddannelsesinstitutioner over hele landet.

Den mistænkte nægter sig imidlertid skyldig. I tirsdagens retsmøde afviste han desuden at udtale sig om sagen, oplyser anklager Susanne Bluhm.

Hun fortæller, at manden i første omgang sigtes for trusler mod Nykøbing Falster Sygehus, Roskilde Lufthavn i Tune samt indkøbscentrene Ro’s Torv i Roskilde og Vestsjællandscentret i Slagelse.

– Men jeg forventer, at der kommer yderligere sigtelser, siger Susanne Bluhm.

I retsmødet præsenterede hun dommeren for flere af de mails, som manden menes at stå bag.

“En bombe sprænges klokken 14 i dag. God fornøjelse”, lød det eksempelvis i mailen sendt til Roskilde Lufthavn i Tune.

I truslerne mod Ro’s Torv i Roskilde og Nykøbing Falster Sygehus forsøgte gerningsmanden tilsyneladende at skabe frygt for islamistisk terrorisme.

“I bliver sprunget i stykker i dag. Allahu Akbar, Allahu Akbar, Allahu Akbar”, skrev den mistænkte ifølge politiet.

Anklager Susanne Bluhm fortæller, at intet indikerer, at den anholdte er islamist.

– Men det kom frem, at han er krigsveteran, og at han har været udsendt. Han sagde selv, at han lider af PTSD, og at han også har andre psykiske diagnoser. Men dem var han ikke enig i, siger Bluhm.

Den 31-årige ønskede i øvrigt ikke at medvirke til en mentalundersøgelse. Ifølge Susanne Bluhm skyldes det, at han ikke selv mener, at han er psykisk syg.

Den mistænkte, der i forvejen er kendt af politiet, blev uden større dramatik anholdt i Slagelse klokken 18 mandag aften.

Det skete, efter at Aarhus Lufthavn og Roskilde Lufthavn var blevet evakueret som en konsekvens af trusler. De var lukket i et par timer.

Også i Ro’s Torv og Vestsjællandscentret valgte man at evakuere.

Ud over trusler sigtes krigsveteranen for overtrædelse af straffelovens paragraf 135. Den handler om ubegrundet at forårsage udrykning af politi og ambulancer.

 

/ritzau/

Skrevet af KrigerenDK

25 kommentarer

Skriv et svar
 1. Vil sige stakkels mand at dette land ikke støtter de udsendte nok når de kommer hjem efter disse triste episoder måske skulle man sende folketinget derned og være lige så dårlige til at støtte dem når de kommer retur..

 2. Jeg bliver sgu så ked af at læse sådan noget, og inden gadens parlement dømmer ham, så tænk lige på at det er et nødråb om hjælp han kommer med i denne handling.

 3. Soldater med PTSD er ikke mere eller mindre værd end alle andre i samfundet. Derfor skal de heller ikke have særbehandling i kommuner eller andre steder. De skal heller ikke umyndiggøres og tildeles en offer rolle. Dermed ikke sagt at der ikke skal tilbydes hjælp men på lige fod med alle andre. Klagt nicht, kampft!

  • Tror nok jeg har haft mit at se til.
   Hvis vi som samfund sætter standarterne for højt, med det mener jeg bla veteran behandling, i forhold til hvad der er råd til. Vil fremtidige militær operationer blive umuliggjordt fordi omkostningerne efterfølgende vil blive for høje. Traditionelt har familie og lokalsamfund taget sig af ptsd ramte . Men da vi er blevet en nation af uselvstændige egoister hvor ingen har ansvar for noget som helst, ikke engang sig selv. Hvor det er nødvendigt at befale for afholdelse af en flagdag der iøvrigt ingen mening giver hvis ikke kommer fra befolkningen.. Kunne tanken strejfe en, giver det mening at ha et forsvar og til forsvar af hvad??

 4. Så hjælp dog vores veteraner noget mere!
  Man ved at børn der er født i barsk miljø har tendens til at at følge i de spor hvis der ikke bliver lavet nogle tiltag, ligeledes ved vi med soldater der har været udsendt – der kan gøres noget men der bliver ikke gjort noget, når de så gør noget forkert så undre det politikerne… Hjælp dem nu i stedet!

 5. Jeg forstår ikke helt….
  Manden er en stakkel og trænger til hjælp – det går man bare ud fra!
  Veteraner i Danmark får ikke nok hjælp – det betegnes som fakta!
  Jeg har stor respekt for veteraner, og jeg syntes de skal have masser af hjælp. Jeg kender selv nogen af disse mennesker, og kan kun prøve at sætte mig ind i hvordan de har det!
  Om de får hjælp nok, om hjælpen er nok tilpasset den enkelte kan jeg af gode grunde ikke udtale mig om – fakta er dog at nogen ikke vil og /eller kan hjælpes!
  Det bringer mig så ind på denne person som har ringet bombetrusler ind…
  Indtil det kom frem at han var veteran var han en kæmpe klaphat, og respekten kunne ligge på æggen af en kokkekniv!
  Men nu er hele hans handling kun styret af at han trænger til hjælp??
  Nu kender jeg jo ikke omstændighederne, som hovedparten der udtaler sig her heller ikke gør, men kunne det tænke sig at han blot er en soldat (veteran) der er blevet ekstrem højredrejet, som mange andre udsendte, og har forsøgt at miskreditere muslimer ved netop at forsøge at bruge deres “allah er stor”-ting?!?!?
  Og uanset – en ulovlig handling er ulovlig for alle!

  Prøv at overvej hvad jeg spørger ind til – inden I slagter mig ;-)

 6. Det er da så meget er råb om hjælp!!!!
  Som der er skrevet i tråden om at en veteran PTSD eller ej er mere værd end os andre, nej vi er sgu alle lige meget værd, og det skal vi også huske når en veteran står og har massivt brug for hjælp. Vi har jo set gentagne gange nu, at det kommer alt for langt ud før deres nødråb høres. Og ham her skal ikke straffes men HJÆLPES!!!
  Kan blive så gal når der ikke ydes den nødvendige hjælp til PTSD eller for den sags skyld andre psykiske sygdomme……!!! For de sender sgu da ikke en person med cancer hjem og siger, så må du klarer sig selv eller vi har tid om et halvt år!!!!
  Fokus på at de psykiske sygdomme skal have lige så meget fokus og hjælp som de fysiske også til de pårørende!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer