UK Army infører brun støvle istedet for sort og ørken farvet

Foto : UK Army
Foto : UK Army

UK Army har netop underskrevet en kontrakt på nye støvler til alle tre værn : Army, Royal Navy og Royal Air Force. En kontrakt på i alt 80 mio pund. Mærket er HAIX, og man har valgt at farven skal være brun.

Den brune støvle som er blevet udviklet til at matche Multi Terrain Pattern, skal således erstatte deres nuværende sorte -og ørken støvler.

Soldaten vil have valget mellem at bære fem forskellige støvler, afhængigt af hvor de er placeret, og hvilket job de udfører.

De fem typer til rådighed, er:

Desert Combat: worn by dismounted troops conducting high levels of activity in desert environments exceeding 40 °C
Desert Patrol: worn by mounted troops, typically drivers or armoured troops conducting lower levels of activity in desert environments exceeding 40 °C
Temperate combat: worn by dismounted troops for high levels of activity in temperate climates
Patrol: worn by mounted troops, typically drivers or armoured troops conducting lower levels of activity in temperate climates
Cold Wet Weather: worn by dismounted troops for high levels of activity in temperatures down to –20 °C.

Hver af de fem støvle typer kommer i to forskellige stilarter, så personalet kan bære alt efter hvad man er mest behageligt for dem.

“We have had excellent feedback on the new boots from both male and female soldiers and we are buying a variety of styles to cover the full range of conditions we might encounter on operations, which means all our troops will have new boots for all seasons.” – udtaler Warrant Officer Class One Julie Lodge fra Ministry of Defence’s Defence Clothing team.

Sorte støvler vil dog fortsat blive båret til de parader hvor fuld galla eller “unifin”-form er påkrævet.

 

 

Tak til N.G for info

Comments

Skriv et svar
  1. … og nogle af os havde grønne sommerstøvler på Balkan i 90´erne… Sån´ er der så meget…

    • Hej Amalie,Se5 vidt vi ved er der ikke kaniner med. Men vi har hf8rt retygr om at der er dyr ude i naturen, som man vil kunne samle op og tage med hjem i bur. Noget med slanger og gnavere, se5 me5ske kan der gemme sig en kanin eller noget der minder om i den funktion. Vi har dog ikke kunne finde en officiel bekre6figelse af dette. Men hunde, katte og heste er bekre6ftet, se5 nu kan du rigtig fe5 lavet en hestestald.

  2. De døjede med at deres folk blev skudt i fødderne.. og det var ikke dem selv der gjorde det.

  3. Ligner dælme en Lowa combat GTX :) Men fedt, det er nice at se, at der tænkes i et bredere spektrum

  4. Jeg kan godt se at pink ikke er den optimale farve for støvler, men om den er brun eller sort? Hvis man bliver opdaget og beskudt pga af at ens støvler, tror jeg fjenden er så tæt på, at man har nogle helt andre problemer end støvlefarve. Men hvis det er den bedste støvle til opgaven, så er det helt perfekt.

One Ping

  1. Pingback:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer