Tre totalforsvarsregioner bliver til to og der skal spares 93 stillinger i Hjemmeværnet

Hjemmeværnet. Foto Krigeren.dk

På et møde sent i går aftes blev kredsen af partier bag forsvarsforliget enige om en række effektiviseringer i Hjemmeværnet. Det betyder at to års diskussioner om budgetanalysen i Hjemmeværnet er nu afsluttet, og at man nu kan komme videre med implementeringen af Forsvarsforlig 2013 -2017.

Beslutningen får konsekvenser for 93 fastansatte – samt flytninger – da tre totalforsvarsregioner bliver til to. Landsdelsregion Øst og Vest, der placeres i henholdsvis København og Skive. I Skrydstrup kan man se frem til 17 nye arbejdspladser i løbet af 2016. Her skal være et nyt logistikcenter for Hjemmeværnet.

LÆS OGSÅ : Hjemmeværnets nye fly skal aflaste og supplere helikopterne

Alt i alt betyder aftalen, at der frigives penge til blandt andet at købe nyt udstyr til de frivillige i Hjemmeværnet, fortæller forsvarsminister Peter Christensen (V).

De nedlagte stillinger betyder, at Hjemmeværnet sparer hele 70 millioner kroner. Det oplyser socialdemokraternes forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen (S) til TV SYD.

Det betyder dog ikke, at danskerne får en mindre forsvar, siger forsvarsministeren:
– Totalforsvarsregionerne er den administrative del af hjemmeværnet. Det er den ikke-frivillige del af Hjemmeværnet, som bliver effektiviseret. Det betyder omvendt, at vi får mulighed for at investere i materiel til de frivillige.
– Det er de frivillige, som danskerne møder og som er Hjemmeværnets synlige ansigt, siger Peter Christensen til TV2

Desuden får medlemmer af Hjemmeværnet nu bedre våbenskabe til de våben, der opbevares på privat bopæl.
Ud over våbenskabe får Hjemmeværnet nu også mulighed for at indkøbe nye gasmasker og nye radioer.
– Vi får et bedre og mere effektivt Hjemmeværn, hvor de frivillige får bedre materiel både til egenbeskyttelse og til opbevaring af deres våben, siger Peter Christensen.

Det var et stjålent våben fra Hjemmeværnet, som Omar Abdel Hamid el-Hussein brugte ved angrebene på Krudttønden og Københavns Synagoge. Derfor har en mere sikker løsning i forhold til opbevaring af våben i hjemmet, været et stort politisk ønske, siden angrebet i København sidste år.

LÆS OGSÅ : Se hvad mener dit parti mener om Forsvaret og Hjemmeværnet

– Det bliver nu muligt at investere i våbenskabe med ordentlig hovedlås, så de af Hjemmeværnets våben, der bliver opbevaret hjemme, vil være ordentlig sikret. Dermed forsvinder de ikke, hvis der er indbrud, siger Peter Christensen til Ritzau.

Comments

Skriv et svar
 1. Desværre er det jo bare den vej politikerne har betrådt de seneste mange år. Det betyder, alt andet lige, at Forsvaret udhules yderligere og kommer på større og større afstand af borgerne. Ikke noget at være stolt af.

 2. Kan godt lide det bliver benævnt effektiviseringer, og så fjernes der faste stillinger. Undskyld mig, men færre ansatte lig med mere effektiv. Kan ikke se sammenhængen, kun såfremt de 93 ansatte ikke lavede noget.

 3. På tide at der bliver taget fat i Totalforsvarsregionerne.

  De har ingen operationel betydning og er det rene spild af penge.

  Nedlæg de resterende to – læg distrikterne under Hjemmeværnskommandoen og giv mere fokus på at kunne servicere de frivillige og på støtte under indsættelser.

  • Well, først købte de Sepura som SINE radioer, men så fandt man ud af at SINE ikke må bruges af Forsvaret, så de sorte SINE fik blå forside og går nu cirka 1km fra Nk til gf.
   Fra gf til DF har du spr. Fra DF til KSN bruges der 371 og fra uafd KSN til HD bruges 281.

   Forskellen i vægt og størrelse fra Sepura til 281 er ret stor. Derfor skal det bruges flere forskellige typer.

  • Jeg ved såmænd godt hvordan de vil have os til at bruge dem. Men at indkøbe SINE, som de så finder ud af at vi ikke må bruge, andet end i beredskab. Ja, så kom den blå, som vi aldrig bruger fordi den ikke kan række (vi har oplevet helt ned til 500 meter, den ikke kunne række). Så er der SPR, som vi bruger mest nu, men den er ret ustabil, jeg havde ventet meget mere af en ny radio. 371 virker som regel, men der er vist ingen der elsker at slæbe den rundt. Jeg ved ikke hvad 281 er. Men i gamle dage var der vist en 261, som var den lille dengang, men det var ikke os almindelige knuder der fik lov at bruge den…
   Alt i alt synes jeg det er imponerende, at man ikke kan finde én lille stabil type radio, som ikke koster en halv bondegård, og som man så kunne købe i fornuftige mængder…

  • Lige en venlig reminder.
   Folkens… Overvej lige, hvad I skriver på Facebook (åbent for mange) ift RDO.
   Jeg ved godt, I ikke forbryder jer helt vildt, men der er en grund til at vi klassificerer ting.

 4. Ja nok får vi et bedre og mere effektivt Hjemmeværn, når den frivillige får bedre materiel, men bare de så kan nå at bruge de nye gasmasker, radioer m.m. nu den frivillige også skal til at lave alt det administrative, som de 93 fastansatte, der spares væk, sidder og laver p.t. ?

 5. Hvad betyder det for Hjemmeværnskommandoen i Vordingborg? Skal den også slankes eller flyttes til Jylland?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer