Menu

Tre landsdele får del i hundredvis af nye arbejdspladser i forsvarsforlig

Et løft af Forsvaret i det nye forsvarsforlig, der ventes præsenteret inden længe, betyder ikke bare flere penge, det betyder også flere danske mænd og kvinder i uniform.

Forsvaret skal i den kommende forligsperiode tilføre omkring 700 flere ansatte. Det viser et udkast til en aftaletekst, som DR Nyheder har set.

De tre landsdele, der kan se frem til at få gavn af løftet til Forsvaret i form af nye arbejdspladser, er Bornholm, Midtjylland og Syddanmark.

På Bornholm kan man se frem til omkring 100 nye arbejdspladser, mens Region Midtjylland får omkring 200 nye arbejdspladser og Syddanmark får omkring 400 arbejdspladser.

Ifølge DR Nyheders oplysninger oprettes de nye arbejdspladser for dels at skabe et mere effektivt forsvar, et bedre samarbejde blandt Forsvarets enheder samt at skabe en bedre regional balance i forhold til Forsvarets arbejdspladser.

Hos René Danielsson, medlem af kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune for Dansk Folkeparti, og sergent og delingsfører i marineeskadronen på Almegårds Kaserne i Rønne, vækker nyheden glæde.

– Både som medarbejder og lokalpolitiker er jeg lykkelig, siger han til DR Nyheder.

Også regionrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lohse (V), ser frem til flere forsvarsarbejdspladser i landsdelen.

– Det er klart, at hvis det er rigtigt, at det bliver sådan, at der kommer en betydelig mængde arbejdspladser til Region Syddanmark, så er vi selvfølgelig rigtig glade. Vi tager altid gerne i mod nye arbejdspladser, siger Stephanie Lohse til DR Nyheder.

Derimod må eksempelvis Nordjylland tage til takke med de arbejdspladser, de allerede har i forsvarsregi. Det ærgrer Ulla Astman (S), formand for Region Nordjylland.

– Jeg føler, at der er sket en skævdeling, og jeg føler også, at Nordjylland er blevet snydt, siger hun til DR Nyheder.

I alt vil man ifølge DR Nyheders oplysninger tilføre Forsvaret næsten 1.600 årsværk. Men samtidig vil man barbere 900 årsværk væk som led i en effektivisering.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) har ikke ønsket at kommentere historien, fordi der endnu ikke er indgået en aftale om et nyt forsvarsforlig.

Skriv et svar