Tre hjemmeværnsfolk fritaget for tjeneste ved grænsen

Tre hjemmeværnsfolk er sendt hjem fra grænsen, fordi de ikke levede op til den værdighed, som politiet kræver.

For tre uger siden blev Hjemmeværnet sendt til den dansk-tyske grænse for at aflaste politiet. Nu er tre hjemmeværnsfolk fritaget for tjeneste og sendt hjem igen.

Det skriver JydskeVestkysten.

Chefen for ledelsessekretariatet hos Hjemmeværnskommandoen, oberstløjtnant Morten Thomsen, bekræfter hjemsendelsen over for avisen.

LÆS OGSÅ :  Værnepligtige er klar til at bistå politi i tilfælde af angreb

Han kan ikke fortælle, præcist hvorfor de tre personer er fritaget fra tjeneste. Men han tilføjer, at de efter politiets interne undersøgelser er faldet for det såkaldte decorumkrav.(værdighedskrav)

Decorumkravet stiller særlige krav til, at tjenestemænd lever op til den tillid og agtelse, som er nødvendig i eksempelvis en stilling inden for politiet.

LÆS OGSÅ :  Værnepligtige er klar til at bistå politi i tilfælde af angreb

De tre personer fra Hjemmeværnet viste sig ikke at leve op til den værdighed og agtelse, som politiet kræver af tjenestemænd, skriver JydskeVestkysten.

– Men vi har ikke kendskab til, hvad det er, de er faldet for. Men de lever ikke op til de krav, som politiet stiller ifølge decorumkravet, siger Morten Thomsen til JydskeVestkysten.

LÆS OGSÅ :  Værnepligtige er klar til at bistå politi i tilfælde af angreb

Vicepolitiinspektør Palle Linné fra politiets Udlændingekontrolafdeling i Padborg har ikke ønsket at kommentere sagen over for JydskeVestkysten.

Han henviste onsdag til Hjemmeværnskommandoen, der er personaleansvarlig for de udstationerede hjemmeværnsfolk ved grænsen.

/ritzau/

Skrevet af KrigerenDK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer