To danske F16 fly deltog i formodet fejlangreb mod syrisk militær

Foto: FLV - Forsvarsgalleriet

To danske F-16-fly var med i et angreb 17. september i Syrien, hvor det formodes, at koalitionen ramte syrisk militær ved en fejl. Det oplyser Forsvaret.

»Den internationale koalition mod ISIL gennemførte den 17. september 2016 en række angreb på en formodet ISIL-stilling i området omkring Dayr Az Zawr i Syrien«.

LÆS OGSÅ :  Danmarks første nye kampfly bliver billigere

»To danske F-16-fly deltog sammen med andre nationers fly i disse angreb. Angrebet blev stoppet øjeblikkeligt, da der fra russisk side kom meldinger om, at en syrisk militær position var blevet ramt«, skrives der på Forsvarets hjemmeside.

Samtidig skriver Værnsfælles Forsvarskommando, at »det er naturligvis beklageligt, hvis koalitionen ved en fejl har ramt andet end ISIL-styrker«.

LÆS OGSÅ :  F-16 fejrer rund dag i luften over Danmark

Koalitionen indleder nu en undersøgelse af angrebet. Forsvaret vil samarbejde fuldt ud med koalitionen om undersøgelsen.

LÆS OGSÅ :  Statsministeren lover fire kampfly mere til Nato i to år

Værnsfælles Forsvarskommando har ikke flere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Skrevet af KrigerenDK

35 kommentarer

Skriv et svar
 1. Blue on Blue fire, det har desværre altid forekommet i krige, og det sker jo desværre også med al den teknologi vi bruger i dag.
  Men der skal jo desværre ikke en ret stor fejl til, førend konsekvenserne kan være ret store.
  Og fejl de slipper igennem, selv med de kontrolforanstaltninger der er.

  Men det kan jo også være fejlinformation fra Rusland, om hvor Assads styrker er placeret, eller der er foretaget en omrokering af styrker, hvor den information ikke var meldt korrekt tilbage i systemet.

  Jeg tror det falder tilbage på en menneskelig fejl.

  To parter der arbejder sammen, og de er ikke 100% enige om hvem der er fjenden. Det skal give nogle udfordringer/problemer.

  • Nu var det jo A10’ere de samarbejdede med, og de plejer sgu at være i lav højde. Og går de ind i stor højde for at bombe, så er det mere sikkert og præcist at investere i droner, og anvende dem, i stedet for fly til over 100.000 kr i timen!

  • Det er ligemeget om du flyver lavt, det er stadig svært at se forskel, og flyverne har nok også en TGP udstyret så de kan se bedre på
   jorden, men det betyder stadig ikke at de kan se forskel på et venligt menneske eller fjendligt.

 2. er et ANG mod syrisk militær en fejl..nok ja…men mod styret NEJ…desværre sker der fejl, både i informations indhentning og udførelse af ANG, vi må yde vort bedste for at undgå det, samtidig accepter at fejl også sker i forsvaret, som på alle andre steder.

 3. Man glemmer lige en ting her om hvorfor de gjorde det…. Fejl information fra USA , så det kan vist ikke pålægges de to Danske jægere det bare har gjort det de er bedt om ……

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer