Tillidsmand advarer om skrabet terrorberedskab

Arkivfoto: Andreas Klinke Johannsen
Beredskabsstyrelsen mangler hver tredje mand i marken. Vi kan ikke levere varen, siger fællestillidsmanden.

Beredskabet er så udfordret af besparelser og nye overenskomster, at Beredskabsstyrelsen mangler hver tredje mand i marken. På fem nationale beredskabscentre søger mindst halvdelen væk ifølge tillidsmænd.

Det oplyser DR Nyheder.

– Vi er Danmarks beredskabsmæssige terrorberedskab, og som det er lige nu, så kan vi ikke levere varen, siger fællestillidsmanden for de ansatte i Beredskabsstyrelsen, Ulrik Mosekjær, til DR Nyheder.

Mandskabet er gået fra døgnvagter til 11-13 timers vagter for at overholde arbejdsmiljøloven. Beredskabsstyrelsen har ellers været undtaget fra reglerne siden 1978.

Det koster så meget mere at holde vagtberedskabet i gang, at man ikke kan løse de samme opgaver.

Beredskabsstyrelsens direktør, Henning Thiesen, er uenig i fællestillidsmandens advarsel om, at de ansatte ikke kan levere varen.

– Jeg skal sige meget klart, at hvis vi bliver tilkaldt, så rykker vi ud. Vi har levet med de her regler i et år nu, og vi har kunnet løse de opgaver, vi har haft. Og det regner jeg også med, at vi kan fremover, siger Henning Thiesen.

Efter sine 40 år i staten kan han ikke erindre et problem, “der var så umuligt at få hånd om”, siger han.

Henning Thiesen erkender, at han mangler ansatte og forstår deres frustration. Han vil ikke kommentere, om politikerne bør give Beredskabsstyrelsen flere penge.

Henning Thiesen understreger, at der er sat initiativer i gang, som skal løse problemet hen ad vejen.

Beredskabsstyrelsen skal frem mod næste år spare 50 millioner kroner. Siden 2011 har styrelsen sparet 17 procent. Det er en syvendedel af den centrale styrelses bevilling.

Fra nytår blev 87 kommunale beredskabscentre omlagt til 24 centre. De kommunale centre skal samtidig spare 175 millioner kroner. Også de fem nationale beredskabscentre er ramt af besparelser og nye vagtordninger.

 

/ritzau/

Skrevet af KrigerenDK

4 kommentarer

Skriv et svar
  1. Det er jo ikke anderledes end hos SKAT, DSB, Politi og forsvaret, kommunerne og regionerne, besparelser besparelser og besparelser….på et eller andet tidspunkt braser det nok sammen og veg mig… politikerne skal nok berette at det IKKE er deres skyld

  2. Nu skal vi også lige kigge ind mod os selv… for hvem har stemt på vores politikere…. det har vi sku selv – og at de kun planlægger 3år ud i fremtiden (næste valg) er jo også noget vi har bestemt… og velfærd koster sku. Så med mindre at vi selv vil hoste op med 2-3% ekstra af vores løn i måneden så burde folk ikke brokke sig… De har den pose penge de har… Ikke mere ikke mindre….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer