Soldat får bøde på 6500 kroner for vådeskud ved synagoge

En betjent blev i maj ramt af et vådeskud ved synagogen i København. Sagen er nu afsluttet med en bøde.

Arkivfoto: Forsvarsgalleriet

En soldat har fået en bøde på 6500 kroner, efter at en politibetjent i maj blev ramt af et vådeskud ved synagogen i Krystalgade i København.

Det oplyser auditør Claus Risbjerg fra Forsvarets Auditørkorps.

– Vi lægger til grund, at der er tale om en utilsigtet skudafgivelse. Det er et hændeligt uheld, siger han.

Soldaten har valgt at modtage bøden. Sagen skal derfor ikke for retten. Bøden får han for uagtsomt legemsbeskadigelse og overtrædelse af militærlovens bestemmelse om grov pligtforsømmelse.

Episoden skete 5. maj i vagtstuen ved synagogen, som soldater og betjente bevogter. Betjenten blev ramt i armen af et skud og var hverken i livsfare eller i kritisk tilstand efter skuddet.

Forsvarets Auditørkorps har i sin efterforskning kunne konstatere, at militærriflen ikke var sikret.

– Aftrækkeren er på en måde blevet påvirket. Det har ikke været tilsigtet, for han har befundet sig i et vagtlokale, hvor der selvfølgelig ikke skal skydes. Fingeren skal ikke være på aftrækkeren, men det kan være noget andet, som har hængt fast i aftrækkeren.

– Skuddet går af, fordi våbnet ikke var sikret. Soldaten mener, at den var sikret, men det kan vi konstatere, at den ikke var. Våbnet er blevet undersøgt efterfølgende af våbenteknikere. Der er ikke tale om en funktionsfejl på våbnet, siger Claus Risbjerg.

Han oplyser, at det i efterforskningen er kommet frem, at der blev affyret to skud.

Det er Forsvarets Personalestyrelse, der tager stilling til, om sagen skal have konsekvenser for soldatens ansættelse. Derfor kan Claus Risbjerg ikke oplyse, om vådeskuddet har fået yderligere konsekvenser for soldaten.

Betjente har siden september sidste år haft selskab af soldater i bevogtningen af synagogen. Soldaterne undervises i omkring to uger, inden de er klar til at aflaste politiet med bevogtningen.

/ritzau/

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer