Rod fra top til bund i Hjemmeværnets eliteenhed – [www.b.dk]

Kontrol af Hjemmeværnets patruljekompagni, der skal støtte forsvarets specialoperationsstyrker, afslører svigt i enheden og i de myndigheder, der skulle kontrollere den.

Hjemmeværnets eliteenhed, kaldet Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni, SSR, er en administrativ rodebutik, hvor hverken enheden selv eller de myndigheder, der skulle kontrollere enhedens forvaltning og pengeforbrug, fulgte Hjemmeværnets egne bestemmelser, skriver Berlingske i dag.

Det fremgår af en inspektionsrapport, som Hjemmeværnets ledelse, Hjemmeværnskommandoen, gennemførte som en intern undersøgelse i marts, og som Berlingske har fået indsigt i. Rapporten medførte, som tidligere beskrevet i Berlingske, at al aktivitet i SSR blev sat i stå i en periode og fortsat kører på lavt blus.

Annonce
Annonce

Hjemmeværnet har sat en stribe aktiviteter i gang for at rydde op i SSR-kompagniet. Desuden vil værnet og den nyoprettede Specialstyrkekommando skrotte en samarbejdsaftale fra 2012 og skrive en ny, som vil danne en del af grundlaget for beskrivelsen af SSRs fremtidige opgaver. Oprydningen omfatter blandt meget andet:

1. Materielbeholdningen skal tilpasses fremtiden, og overskydende materiel sendes retur.

2. Store mængder afskrevet materiel skal også sendes retur.

3. Der skal styr på materielbestillinger, så de følger reglerne.

4. Brug af SSRs instruktører, som koster penge, skal følge bestemmelserne.

5. Grundlag for SSRs virksomhed skal udarbejdes og godkendes.

6. Kommandoveje og snitflader mellem myndigheder i Hjemmeværnet og eksternt skal fastlægges.

7. Man skal finde ud af, hvor mange SSR-medlemmer, der er tilknyttet forsvaret, og som derfor ikke står til rådighed i tilfælde af en krise, hvor kompagniet skal indsættes

 

Læs hele artiklen her: Rod fra top til bund i Hjemmeværnets eliteenhed – Nationalt | www.b.dk

En kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *