Robotten slæber din rygsæk

Flere nyhedskilder skriver, at det amerikanske militær er klar til at indsætte “BigDogs” i Afghanistan for at bistå i kampen mod Taliban.

“Big Dog” er en firbenet robot, der går, løber og klatrer i ujævnt terræn og bærer tunge byrder. BigDog er drevet af en benzinmotor, der driver et hydraulisk aktiverings-system. Robottens ben er formuleret som et dyr, der absorberer stød og genvinder energi fra et trin til det næste. BigDog der er på størrelse med en et lille muldyr, er 1 meter lang, 0,7 meter høj og vejer 75 kg.

I forsøg har man testet BigDog, der ved 4 km / h, kravler skråninger op til 35 grader, går på tværs af murbrokker, og bærer ca.140kg’s belastning. Den er udstyret med en avanceret computer, der med sine kontrol sensorer, hurtigt kan tilpasse sig miljøet den bevæger sig i. Hele kontrolsystemet regulerer, styrer og navigerer jordkontakt. En laser gyroskop holder BigDog på hans metal ben – selv når robotten glider, snubler eller bliver sparket på.

BigDogs – firbenede robotter, der kan navigere rundt i barsk terræn – og helikoptere uden piloter som kan transportere tons-tunge forsyninger til afsidesliggende baser, er blot to af de nye “våben” der er ved at blive afprøvet i Afghanistan.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer