Regeringen vil holde kampfly-producent i ørerne

Foto: krigeren.dk

To danske ministre skal for fremtiden jævnligt flyve til USA for at holde den amerikanske producent af Danmarks kommende kampfly, F-35 Ligthning II, til ilden.

Producenten, Lockheed Martin, har i forbindelse med det danske valg af F-35’eren varslet, at den vil skabe omsætning for omkring 36 milliarder kroner i den danske forsvarsindustri. Men indtil nu er der blot indgået kontrakter for knap 2,5 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ :  Partier kendte ikke til farer ved få kampfly

Derfor har erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) og forsvarsminister Peter Christensen (V) i denne uge været i USA for at presse på for, at de flotte ord også bliver ført ud i livet.

– Derfor kommer forsvarsministeren og jeg fremover til at aflægge besøg hos Lockheed Martin løbende for at følge op på, hvordan det går med målsætningerne, siger Troels Lund Poulsen fra den amerikanske hovedstad, Washington DC.

Her deltog han onsdag i en særlig industridag, hvor 18 danske firmaer fik lejlighed til at trykke hænder med toppen af den amerikanske forsvarsindustri i håbet om at få en bid af kagen, når der i alt skal produceres – og siden hen serviceres – op mod 3000 F-35’ere.

Og det var ifølge forsvarsministeren en positiv oplevelse.

– Der har været bump på vejen, men flyet var faktisk længere i sin udvikling, end jeg havde indtryk af, så jeg blev bestemt bestyrket i, at F-35’eren er det rigtige valg for Danmark, siger Peter Christensen.

– Vi får vores første fly, når der er produceret 778 F-35’ere, og det er det helt perfekte sted på priskurven, som falder drastisk op til og flader ud efterfølgende.

– De vidste ikke, om det var held, eller om det var noget, vi havde haft fokus på, men faktum er, at vi rammer helt perfekt, siger Peter Christensen.

 

/ritzau/

Comments

Skriv et svar
  1. Ja da! Det er vejen til fly til tiden. Send to politikere til USA med jævne mellemrum for at følge udviklingen og holde Amerikanerne i ørerne. Måske man istedet burde overveje, at sende nogle der faktisk ved noget om fly, teknologi udvikling og produktionende, og hvis de ikke lige har tid eller lyst, så Send da folk fra ambassaden, de er der til det samme og så koster det ikke ekstratil flybilleter og luksushoteller.

  2. Fat nu det lortefly er en lobbys pyramidespil og ligemeget hvor meget elektronik der bliver proppet i det tykke dyr er det håbløst i kamp.
    Læg mærke til de videoer som vises af flyet lever de kun et Roll som selv et passagerfly kan udføre. Faktum er at F-35 er en babysæl som lider død ved kølle på isen og jægeren hedder Sukhoi og Mig.
    Det er stukket helt af med det bedrag og til helvede med arbejdspladser, det drejer sig om at vinde krig!

  3. Spild af resurser ,der er Dansk flypersonale i USA i forvejen ,var det ikke klogere at bruge dem,og så lade ministrene blive hjemme,da der snart bliver valg er det jo så godt som sikkert at der bliver skiftet ud,det koster røven af en jetjager at sende dem på 5 stjernet hotel med embedsmænd og de fatter ikke en meter af det hele, så kan vi da spare lidt der

  4. Hahahahahahaha hahahahahahaha…. Det bliver lige så latterligt som når ministre har været på besøg hos Danmarks udsendte spild af tid… Og i sidste ende vil LM kunne bilde 2 uvidende ministre hvad som helst ind

  5. Lyder fint, men jeg er overbevist om at Bløde danske politikere og embedsfolk bliver kørt over når det kommer til kontakter.. Man er simpelthen ikke dygtige nok til at tude spille med musklerne og bide fra sig.

  6. Fantastisk at tro at Danmark vil få Servis på F35 når de allerede taler om at AIM i Norge, skal gøre det for hele Europa? USA tager røven på alle også deres såkalte “venner” jeg tror ikke en skid på dem mere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer