Regeringen vil give jobpræmie for at ansætte veteraner

Arkiv foto: krigeren.dk

En jobpræmie på 50.000 kroner og flere behandlingssteder er blandt tiltagene i veteranudspil fra regeringen.

Virksomheder skal belønnes med 50.000 kroner i jobpræmie, hvis de ansætter en hjemvendt soldat.

Sådan lyder ét af en række forslag fra regeringen, der skal styrke indsatsen for danske veteraner. Det skriver Jyllands-Posten.

– Vi har haft mere end 50.000 veteraner udsendt siden Anden Verdenskrig. De gør en enorm indsats for kongeriget, og vi skal gøre alt, hvad vi kan for at støtte og hjælpe dem, som har behov, siger forsvarsminister Peter Christensen (V) til avisen.

Forsvarsministeren præsenterer det samlede udspil mandag, som er den årlige flagdag, hvor Danmarks udsendte soldater hædres.

På listen over tiltag er også flere behandlingssteder. I dag er der kun centre i København, Aarhus og Odense.

Ifølge sundhedsminister Sophie Løhde (V) ønsker regeringen at oprette yderligere et center i hver region.

Det vil betyde kortere rejseafstand for mange veteraner, ligesom ventetiden kan nedbringes, udtaler hun til Jyllands-Posten.

Både Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKS) samt paraplyorganisationen Veteranalliancen roser tiltagene.

Men der er stadig store mangler, lyder det i avisen.

Claus Stenberg, talsmand for Veteranalliancen, efterlyser blandt andet et udrykningskorps til selvmordstruede veteraner og ligestilling mellem fysisk og psykisk skadede soldater, når det gælder erstatning for tab af arbejdsevne.

Den samlede pris er på 20 millioner kroner årligt og er en del af regeringens netop offentliggjorte finanslovsudspil.

Hvis regeringen får gennemført udspillet, lander udgifterne for veteranindsatsen på 200 millioner kroner årligt. Behandlingsstederne skal finansieres af Sundhedsministeriet.

Søndag har Socialdemokraterne foreslået at øge den danske veteranindsats med 100 millioner kroner årligt på finansloven.

Pengene kan blandt andet gå til opsøgende indsatser og bedre veteranhjem, men mere konkret er S-forslaget endnu ikke.

– Vi skal være varsomme med at sidde på Christiansborg og tro, at vi ved alt om, hvordan det er at være veteran, så vi vil gerne lave det sammen med veteranforeningerne, siger partiformand Mette Frederiksen (S) til DR.

Download PDF udgaver af ‘Danmarks veteranpolitik 2016‘ og ‘Servicetjek af veteranindsatsen -en videreudvikling

DANMARKS VETERANPOLITIK 2016 SERVICETJEK AF VETERANINDSATSEN – en videreudvikling

 

/ritzau/

LÆS OGSÅ :  Hjemmeværnet vil have flere veteraner: Kan gavne eftersøgninger

Comments

Skriv et svar
 1. Nej tak.
  Sørg i stedet for at de invalide kan få deres erstatning, samt det såkaldte normale live som i lover dem før de tager afsted hvis uheldet er ude. Alt andet er forræderi.

  dvs. hold op med at modregne folks løbende erstatning i folks almisse, og stop med at økonomisk straffe invalide når de flytter sammen med en kæreste eller endnu værre økonomisk at bliver gift hvor ægtefællens delvist bliver modregnet i den invalides almisse.
  Behandle folk ordentligt i det sociale system ( gælder alle borgere ). Og lad være med at modregne evt arb. indkomst i almissen når folk prøver at bidrage til samfundet.
  Pga. modregning betaler jeg betydeligt mere i skat % medsigt end dig som læser dette, dette synes jeg er unfair som invalid.
  Ja i realiteten bliver man som invalid fodret med sin egen hale for at kommunen kan spare penge.

  Yderlige er det jo altid med en vis risiko for at kommunen før eller siden røvrende den invalide og forsøger at fratage folk deres pension for at kunne spare penge.
  ( tja man ved jo aldrig hvad det syge system finder på ).
  Det er uværdigt og respektløst at tørre regningen af på invalide fordi at kommune/stat vil spare penge og ikke leve op til alle deres løfter og propaganda når uheldet er ude. Ja det er sku skønt at være “helt” for Danmark, jeg modregnes i almisse hver evig eneste mdr. og leve et liv i frygt om hvad der mon står i næste brev jeg får fra kommunen af.
  Yderligere er alle invalide reelt set blevet fattigere da priserne i samfundet/afgifter osv. er steget MEGET mere end almissen. Oven i hatten kan vi højst sandsynligt se frem til med 2025 planen at det blive dyrere at bo i vores bolig, samt at der bliver endnu færre penge til fremtiden fordi man ikke ønsker at tilgode se folk i det sociale system igen.. Ja det er en gloværdig behandling. Ahh ja folk kan heller ikke blive medlem af f.eks. sygeforsikring Danmark og få medicin tilskud osv. som invalide.

  Faktisk svare modregningen af folks almisse til at man over en periode på 25-30 år reelt set tilbage betaler hele erstatning + renter, og fysiske og psykiske skader giver stadig ikke samme erstatning.

  åhhh jeg glemte lige at i vore dage når først man er invalideret så falder man jo ind under social lovgivningen som er et system hvor man reelt set er mistænkt resten af sine dage for at være social bedrager og hvor man skal frygte for hvad fanden de opdigter eller bruger imod en. Der er sågar over 250 undtagelser i den sociale lovgivning som giver dem lov til at omgå grundlovens paragraf omkring at boligen er ukrænkelig. Oven i hatten kommer så alt det andet så som at man bliver set ned på og udsat for politikernes hetz imod syge/invalide/gamle og hvor alt man siger reelt set risikere at blive brug imod en et andet sted i systemet pga. samkørsel af data.

  Men ærligt talt hvem vil dog vælge en invalid som partner når vedkommende kan få en sund og rask partner over hos naboen, og et økonomisk rigere liv resten af sine dage og undgå at bo sammen med en syg partner hvis sygdom vil komme til at påvirke et forhold resten af livet og måske dør en tidligere død pga. helbreds problemer grundet sygdom.
  Jeg siger bare gør det dog attraktivt økonomisk at tage sig af en af Danmarks såkaldte helte…. Eller åhh nej det er jo bare flotte ord og fætter BR medaljerne tja, de ligger jo i skuffen 364 dage om året og ser måske kun dagens lys til flagdag når der er flotte taler.. De betaler jo ikke regningerne hver mdr… eller putter mad på bordet.

  Gør det dog attraktivt at tage sig af “Danmarks helte”.
  Alt andet vil jeg reelt set side stille med forræderi fra Forsvaret og statens side af !

  PS. og så giv dog for fanden soldaten som ankestyrelse hævder han ikke har været i livsfare som mine rydder i Afghanistan hans erstatning. Alternativt send ankestyrelsen ( ask ) på studie gå tur i Afghanistan så vil de uden tvivl blive klogere på meget her i livet.

  PPS. Jeg returnere mine 14 medaljer og hædersbeviser i fremtiden grundet forræderi fra staten og forsvarets side af.
  Jeg har ventet i 10 år på det såkaldte “normale” økonomiske liv man lovede os hvis uheldet er ude. Man her 10 år efter har man stadig ikke leveret og ja regningerne skal jo betales. Dette kunne meget passende være når regeringens 2025 plan er forhandlet på plads hvilket vil røvrende mig endnu engang økonomisk.

 2. Snik snak. DRG forpligter disse såkaldte frelste mennesker at sørge for dem der ikke kan klare sig selv, så hvor er deres loyalitet. Det ødelægger alt og når så regningen skal betales belønner de sig selv for det. FØJ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer