Talibans forårsoffensiv har betydet, at Afghanistans hær har tabt terræn til bevægelsen, viser ny rapport.

Afghanistans regering har på få måneder tabt en række distrikter i landet til Taliban.

Regeringsstyrker kontrollerede i maj omkring en tredjedel – helt præcis 65,6 procent – af Afghanistans distrikter.

Det er et fald i sammenligning med januar i år, hvor regeringen havde kontrol med 70,5 procent, lyder det i rapporten fra SIGAR, den amerikanske tilsynsmyndighed, som overvåger genopbygningsindsatsen i Afghanistan.

Af de i alt 407 distrikter i Afghanistans 34 provinser var 268 under regeringens kontrol, 36 distrikter under oprøreres kontrol, mens 104 distrikter betegnes som værende “i risiko”, fremgår det af rapporten.

I april satte Taliban en omfattende forårsoffensiv i gang med en række blodige angreb rettet mod landets sikkerhedsstyrker.

Siden Nato officielt afsluttede sin kampmission i landet og trak sine kampenheder ud i december 2014, har Afghanistans egne soldater og politifolk skulle sørge for sikkerheden i landet.

LÆS OGSÅ :  Søren Espersen: Vigtigt at Hjemmeværnet er med på missioner

Men hæren har lidt svære tab i kampen mod Taliban. Sidste år blev omkring 7000 afghanske soldater og politifolk dræbt i kampen mod Taliban, mens 14.000 blev såret. De tal ventes at stige yderligere i år, siger sikkerhedseksperter.

Den afghanske hærs vanskeligheder har ført til, at Natos medlemslande har udskudt tilbagetrækningen af de tilbageværende soldater, som i overvejende grad skal støtte politiet og hæren i Afghanistan med træning og rådgivning.
/ritzau/dpa


Tilmeld krigeren.dk nyhedsbrevet

EFTERLAD ET SVAR