OVERBLIK: Disse missionstyper er danske specialoperationsstyrker ude på

ArkivFoto: Jægerkorpset/ Forsvaret

Sammen med en let mobil irakisk enhed uden tunge våben skal danske specialstyrker blandt andet omringe og indtage våbenlagre.

Inden årets udgang kan danske specialoperationsstyrker være involveret i bykamp i Syrien.

Det er forventningen fra de udsendte soldater, som forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) søndag besøgte på Al Asad-basen i Irak, hvor knap 200 soldater er udstationeret.

Danske specialoperationsstyrker uddanner en irakisk milits, der fungerer som en let mobil opklaringsenhed. Den har ikke tunge våben.

LÆS OGSÅ :  Mistanke om embedsmisbrug i Frømandskorpset

Der er mulighed for, at danske specialstyrker kan komme i ildkamp mod Islamisk Stat. Her er et overblik over de missionstyper, som jægerne er ude på sammen med den irakiske enhed:

* Opklaring: Den mest simple opgave, hvor jægerne og den irakiske enhed skal finde ud af, hvor Islamisk Stat befinder sig.

* Disruption: Den irakiske enhed og de danske jægersoldater skal ud i terrænet for at tiltrække sig opmærksomhed. Målet er at se, hvordan Islamisk Stat reagerer på bevægelser og aktioner.

LÆS OGSÅ :  Mistanke om embedsmisbrug i Frømandskorpset

* Harassment: Den irakiske enhed og de danske jægere skal her endnu tættere på Islamisk Stat og nu aktivt genere dem for at se, hvordan de reagerer.

* Strike and hold: Den irakiske enhed og jægerne skal i denne type operation være spydspidsen, der indtager og holder et område, indtil den konventionelle irakiske hær når frem med kampvogne.

Den irakiske milits og de danske jægere vil ikke være i stand til holde den type områder over længere tid mod Islamisk Stats vilje.

LÆS OGSÅ :  Mistanke om embedsmisbrug i Frømandskorpset

* Special Points: Finde fjendens våbenlagre eller bombefabrikker. Omringe området og indtage det, så våben eller bomber bliver taget i varetægt eller destrueret.

* Risikoen for jægersoldaterne: De danske jægersoldater risikerer at blive mødt med vejsidebomber, selvmordsbomber og snigskytter, som ud over de regulære kampstillinger er blandt Islamisk Stats foretrukne angrebsmuligheder.

Kilde: Rasmus Amstrup, tidligere udsendt som chef for de danske specialstyrker i Irak.

Skrevet af KrigerenDK

3 kommentarer

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer