Nyt “Patrulje”-mærke indføres i hjemmeværnet

Gennemførelse af VPU kurset med tilfredsstillende resultat giver retten til at bære mærket: ”HJV PATRULJE UDD”

Efter at Hjemmeværnet (HJV) har restruktureret sine “almindelige” patruljeuddannelser (PTR-UDD) og markant udviddet pensum og omfang, så har Hjemmeværnsskolen valgt at indføre et nyt ærme-mærke for dem der har den gældende PTR-UDD i HJV.

De fysiske krav er hårdere på det nye Videregående Patrulje Uddannelse (VPU), ligesom kravet til faglig kunden er højere end det gamle. Hjemmeværnsskolen er ansvarlig for afholdelsen af de nye patruljeuddannelser, og det er blandt andet SSR som har stillet instruktører til gennemførelsen af uddannelsen.

Personer der har gennemført den gamle VPU må naturligvis fortsat bære det gamle “HJV-PATRULJE” mærke. Kun dem der har gennemført det nye og mere krævende VPU må bære det nye HJV-PATRULJE-UDD. mærke.

Patruljeuddannelsen består af : GPU (4×4 dage) og VPU (3x4dage)

Hvor det gamle VPU mærke kunne ligne Jægerkorpsets Patrulje mærke (som er inspireret af US Rangers tab), så er det nye HJV PATRULJE UDD. mærke nærmere inspireret af et tidligere US Rangers tab/banner, i sort og rød.

Gennemførelse af VPU kurset med tilfredsstillende
resultat giver retten til at bære mærket: ”HJV PATRULJE UDD”[/caption

Optagelsesbetingelser:
Grundlæggende Patrulje Uddannelse (GPU – Forud for kursusstart skal kursisten have gennemført Resterende Lovpligtig Uddannelse (RLU)
VPU – Forud for kursusstart skal kursisten have gennemført GPU
GPU overgangs uddannelse. – Forud for kursusstart skal kursisten have gennemført VPU fra den gamle struktur eller lign.

Der er p.t. 12 mand i DK som har gennemført det nye VPU jf. HVS.

[caption id="attachment_9138" align="alignnone" width="150"] Billeder fra det nye VPU

Billeder fra det nye VPU

Fotos og info : René Lenskjold

Comments

Skriv et svar
 1. så er der godt nok dømt skydeskive …………. hvor svært kan det være at lave det i sort og grøn…….. har burde devisen “practice what you preach” gælde : “hellere at være, end at give udtryk deraf” det er sgu nok ikke en PTR mand der har designet det !!

 2. Verdammt !…ville ik’ spolere Mikkels tilløb til en bemærkning…men så alligevel good point med den der så kom…det er vel bare en slags forskole til SSR…ku’ jo godt være nogle fik et chok hvis de gik fra et bevogtningskompagni og direkte til SSR ( husk det store frafald i Aspiranterne…der var satme nogle der sku’ ha’ trænet for de var godt nok uskarpe )

 3. Mikkel og René, I kunne jo selv prøve det, hvis I altså mener at kunne klare det medmindre I kun har det i munden/skrift :-)

 4. det er som om at dem der designer nogle af de mærker sig “hvores folk er så gode soldater, at de skal have en udfrodring.” så de laver et mærke som fjende kan se og skyde efter.

 5. Torben : for det første så træner jeg til det og søger ikke før formen er 100%…for det andet så var der en vis mængde ironi i Mikkels og min kommentar som du tydeligvis ikke er skarp nok til at opfange…for det tredje så søger man ikke ind til noget som SSR / JGK og FKP uden at være i topform og have 100% styr på det man skal have styr på…man ved godt med sig selv om man er i god eller i dårlig form eller om man kan benytte kort og kompas.

 6. Det der er da vidst nok lige pænt lånt fra U.S. Rangers (se deres battalion tabs).. Sku ikke særligt opfindsomt, og vil nok ikke falde i god jord derovre når det opdages (med mindre de har fået lov til at bruge deres tab)…

 7. Prøv nu selv at finde på noget, i stedet for at rippe fra U.S.Rangers. Og så brug lige en farve der ikke er tøset.

 8. Syntes at det er lidt underligt at man har lavet et nyt PTR mærke, men andre må ikke få mærker, her tænker jeg på ting som SYHJ, FØHJ-IN, RYDASS, Sygdomsbehandlere.

 9. Patrulje folk har altid mere eller mindre haft deres ejet mærke jo. og hufø har også deres mærke. men nej fatter ikke at special funktionerne ikke kan få et. da vi netop har en ekstra uddannelse og løser en opgave/funktion som kræver at vi kan tingene.

  ved godt alle har en funktion og kan deres ting og vi kan ik alle løbe rundt med et mærke på alt. men rydass/sanitet er ekstra uddannelser som kræver lidt mere end bare en grundskole og et gevær og bruge

 10. Der er tilsyneladende for mange ansatte i Forsvaret, siden nogen har tid og ressourcer til at frembringe sådan nogle helt igennem unødvendige og tåbelige tiltag !!

  Set i lyset af HJV nuværende opgaver, forstår jeg heller ikke lige hvilken relevans sådan et patruljekursus har ?

 11. @Bent: kunne det tænkes der er opgave i HJV, som du ikke har hørt om?

  Hvad er problemet er problemet med uddannelsen og mærket… ??
  -kigger på uddannelsen, så er der en god grund til den nye uddannelse, men man skal tage den, for at få det at vide…

  Mærkets udformning og farve…
  -Jægernes mærke er inspireret af Rangers mærke, det er bare længere tid siden at de tog ideen fra dem.
  -at lave et mærke, der IKKE ligner det tidligere HJV patrulje mærke, hænger jo nok sammen med at det er en ny uddannelse og et nyt koncept der står bag, derved laver man et klart skel mellem den tidligere VPU og den nye VPU
  -Ang farven, hvis FJ/modstanderen er så tæt på at han rent faktisk kan se et sådan mærke, ja så er patruljemanden jo nok død…

  Hvis man skal gå med andre ærmemærker, som fx SYHJ el. lign, så må man tænke på at man i forsvaret (hos storebror) heller ikke går med et SYHJ mærke, da man kigger på hvad folk har i internationale sammenhæng og der er laveste SAN mærke Junior medic (en længere og mere krævende uddannelse end SYHJ). Så vil man gerne gå med et mærke, så skal man søge om det, altså arbejde for sagen…

  God jul

 12. hejsa jeg er en pige der samler på hjvmærker hvis der er nogen der vil sælge dette mærke HJV PATRULJE UDD til mig så må i meget gerne maile til mig jeg har 20 ringmapper fyldt med mærker og det kunne da være lidt sejt at have dette mærke i min samling også mvh Gitte min mail er [email protected]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer