Nu kan du blive føringsofficer i Forsvarets Efterretningstjeneste

Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, søger lige nu indhentere. Taler du engelsk på højt niveau, og har du rejseerfaring fra krigszoner eller primitive lande, så har du chancen for at blive en af Danmarks bedst uddannede efterretningsfolk.

Human Intelligence – fysisk indhentning eller HUMINT – handler om at indsamle hemmeligheder fra menneske til menneske. En føringsofficer eller indhenter skal være god til at skabe tillidsfuld kontakt med mennesker, som har adgang til hemmeligheder og bestemte miljøer.

“Vi arbejder for Danmark og danskeres sikkerhed. Men meget af vores arbejde forgår uden for Danmarks grænser.“

Annonce
Annonce

FE beskriver, at det kræver både empati og vilje at opbygge og vedligeholde ofte langvarig kontakt til kilder. En indhenter er ikke en actionhelt eller en James Bond wannabe. En indhenter er et alsidigt, åbent menneske med stor almenviden, som med tålmodighed kan føre kilder. Du skal kunne fungere både i primitive egne og i krigszoner, men også på de bonede gulve.

Bager eller akademiker
Ansøgeres baggrund kan ifølge FE være bager, elektriker eller folk med akademiske uddannelser. Dog er der en tendens til, at de fleste, der kommer igennem udvælgelsesprocessens nåleøje har en akademisk baggrund fordi, arbejdet kræver en skarp analytisk sans. Derudover er det vigtigt, at ansøgere har rejst eller arbejdet i primitive lande eller krigszoner. Badeferien til Marokko er altså ikke kvalificerende. Som indhenter skal du være villig til at løbe en kalkuleret risiko uden at udsætte dine kilder eller dig selv for unødig fare. Sikkerhed prioriteres højt, og det kræver derfor god dømmekraft.

”Mit arbejde kræver, at jeg er alsidig og kreativ og kan operere i både krigszoner og metropoler – og i alt fra jakkesæt eller uniform til sneakers og hættetrøje. Mine arbejdsværktøjer er det grundlæggende spionhåndværk, og kernen i det hele er mine kilder. Vi er et team, og det er mit ultimative ansvar at passe godt på hver eneste kilde. Det er dem, der løber den største risiko i arbejdet med at beskytte Danmark” , udtaler Jonas, Forsvarets Efterretningstjeneste.

FE søger indhentere hvert tredje år.

Læs mere her, på FE’s hjemmeside.

27 kommentarer

Skriv et svar
  1. Gad fandme godt have en af de stillinger, har siddet i forsvarskommandoen… og det er super spændende at vide ting andre ikke ved/må vide… og totalt morsomt at se nyheder og se noget som en “nyhed” du vidste 6 mdr for inden…

    Ville så meget have en af de opslået stillinger… desværre må jeg ikke da jeg er skadet soldat… Men kan absolut kun anbefale det… for det er mega spændende

  2. Hvordan er udvælgelsesproceduren? Og hvad med de uofficielle krav. De må jo ikke diskriminere åbent. Men i praksis er der vel næppe plads til 50årige, gangbesværede eller kvinder, når man nu primært opererer i krigszoner med muslimsk kultur…? Eller er der også kilder i lande hvor man kan operere frit uden at være en trænet 35årig mandlig eks-frømand…?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *