Nu er der styr på forsvarets økonomi

“Forsvaret har orden i sin økonomi”. Det er en sætning som sjældent bliver sendt igennem mediemøllen. Til gengæld er der løbende skandalehistorier med økonomi, materielindkøb og personelbehandling – men sådan er det ikke altid, mener formanden for officerernes fagforening.

I den nyeste leder skriver han “At hævde, at forsvaret har orden i økonomien, vil givet blive modsagt af mange. Hvem husker ikke de mange historier om besparelser gennem tiderne, fordi der ikke var styr på økonomien – senest ved udgangen af 2008? Historier, der udstiller forsvaret som en utroværdig virksomhed, der er befolket af tosser. Der er ganske givet forhold, der med rette kritiseres, men der er også negative historier, som ikke har hold i virkeligheden, og som desværre er medvirkende til at tegne et forkert billede af forsvaret”.

Medierne har især været efter forsvarets evne pga. de store underskud. I 2008 var underskuddet på 1.200 millioner – altså 1,2 milliader kroner – skønt det faktisk lykkedes at komme ud af 2009 med et underskud på lige under 100 millioner. Formanden fortsætter “fokuserer man alene på evnen til at styre økonomien, var det en flot præstation”.

Men hvorledes ser det så ud i 2010? I skrivende stund er to tredjedele af året gået, og indtil nu ser det ikke ud til at Forsvarskommandoen har behov for at ændre i de udmeldte forventninger. Faktisk er der flere ting der indikerer at underskuddet bliver væsentligt mindre end forventet.

I følge Hovedorganisationen af Officerer i Danmark følger den økonomiske plan for Forsvaret faktisk en rød tråd, og alt forløber planlagt.

“Jeg er sikker på, at 2010 vil blive et år, hvor de økonomiske rammer holder hele vejen igennem. Forsvaret har et stort antal dedikerede medarbejdere ved alle myndigheder fra Niveau III til Forsvarskommandoen, der arbejder med økonomi. De har styr på det, og dermed har forsvarets øverste ledelse et retvisende billede at styre efter. “

Indtil vi når ud af 2010 må Hovedorganisationen af Officerer i Danmark tilsyneladende stå alene med den opfattelse. Ingen medier udover Krigeren.dk har nævnt denne positive nyhed, og således fortsætter den kritiske kampagne mod Forsvaret.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer